BIBLIJA LJUBEZNI 6

65. ALI JE MOJ DUŠNI PARTNER IDEALEN ZAME?

66. KAKO ODPRETI SRCE LJUBEZNI IN NE BITI PRIZADET?

67. PRIVID SEBE KOT CELOTE

68. SPOMIN NA MRTVE

69. ODA ŽIVLJENJA

70. SUPERMAN – IDEALEN MOŠKI?

71. TELESNA IN DUŠNA BOLEČINA

65. ALI JE MOJ DUŠNI PARTNER IDEALEN ZAME?

Zakaj nimam sreče v ljubezni?

OČE, KI LJUBI, odgovarja: »Imaš le ljubezen do ljubezni kot mama, ne kot žena. Lahko bi ljubila moškega, ki te občuduje kot boginjo, ne kot navadno žensko. Boginja bi mu lahko bila v dušni ljubezni, če bi tudi on bil zate božanstvo.«

Ali se naj začnem dobivati z moškim, ki sem ga spoznala preko vaju - rekla sta, da je je moja sorodna duša, on je bil moj sin iz prejšnjih življenj, jaz njemu mama? Ali pa naj raje še počakam, da se mi razkrije dušni partner? 

»Ne išči ljubezni tam, kjer je ni. Sorodna duša ti prinese ljubezen, ki je še ne poznaš - ljubezen iz bližine, ne ljubezni zaradi privida. Dušni partner ti prinese ljubezen, ko že imaš veliko ljubezni sama v sebi. Ko boš ljubila sebe kot mater, ženo in ljubico, boš lahko spoznala tudi dušno ljubezen. Izkušnje ljubezni s sorodno dušo te pripravijo na dušno ljubezen. Na dušno ljubezen se ne čaka, za dušno ljubezen se mora veliko ljubiti, da postane naše srce dovolj ljubeče, da vidi dušo v drugem človeku. Dušni partner ni ideal, ki ga bomo sprejeli, je nekdo, ki morda še nima duše na prvem mestu in še išče ljubezen v sebi. Srca ne zapiramo - če se zaljubimo, potem ljubimo. Saj vsi iščemo vedno močnejšo ljubezen, ki nas bo prevzela toliko, kolikor mi ljubimo sebe v sebi in oba v celoti.«

Srca ne zapiramo - če se zaljubimo, potem ljubimo, izkušnje ljubezni s sorodno dušo te pripravijo na dušno ljubezen. (OČE, KI LJUBI)

66. KAKO ODPRETI SRCE LJUBEZNI IN NE BITI PRIZADET?

"Če boš iskala sebe kot moč tega življenja, ne boš odprla srca ljubezni, ampak samo zmagi v življenju. Samo odprto srce je zavrnjeno srce in nagrajeno srce. Zaprto srce je brez ljubezni in brez trpljenja - ker je senca življenja, ki živi." (OČE, KI LJUBI)

Na tečaju španščine sem spoznala moškega, ki me je takoj pritegnil. V pogovoru z njim sem zelo sproščena, dobro se ujameva v pogovoru, nasmejeva se. Ker pa se še vedno bojim, da se ne bi spet preveč odprla nekomu (ker lahko potem preveč trpim, ko se zaljubim, moški ima pa morda drugačno agendo v glavi), vaju lepo prosim, če mi lahko sporočita, ali je ta oseba primerna zame.

Ime mu je X., star je 48 ali 49 let, v fazi ločitve, že preseljen, oče dveh otrok, kolikor sedaj vem, dobro situiran. Je pa izredno veliko podobnega z bivšim možem: isto ime, ista starost, ista izobrazba, delal v isti firmi. Predvsem me zanima, če lahko odprem srce. Ker še vedno se bojujem s strahom, da bom na koncu prizadeta. 

OČE, KI LJUBI, odgovarja, kako odpreti srce ljubezni in ne biti prizadet:

»Tako da ljubiš sebe kot ljubezen, ne samo kot življenje. Ti si ljubezen vseh življenj, ki si jih preživela, in življenje samo tega življenja.  

Če boš iskala sebe kot moč tega življenja, ne boš odprla srca ljubezni, ampak samo zmagi v življenju. Samo odprto srce je zavrnjeno srce in nagrajeno srce. Zaprto srce je brez ljubezni in brez trpljenja - ker je senca življenja, ki živi. 

Ne išči popolnosti v ljubezni in življenju, ker niti življenje in niti ljubezen nista popolna, ampak sveta. V svetem življenju se nam zgodi to, kar se mora zgoditi, in v sveti ljubezni se nam zgodi to, kar se nam mora zgoditi, mora zgoditi ravno zato, da bo srce vedno bolj odprto za ljubezen do sebe kot duše.

X. je bil tvoj ljubimec, ki te je zapustil, ker si ga preveč obsojala zaradi njegove odvisnosti. Med vama je karmična povezava. Vajina zveza bi oba učila ponižnosti drug do drugega. Takoj, ko bi se potrdila kot moški in ženska, vama ljubezen ne bi bila več tako zanimiva, ne bi se obdržala v partnerstvu. 

Ne iščimo popolnega partnerja, spreminjajmo sebe, in ljubezen nas bo nagradila. Poskusi z naslednjo dušno tehniko: 

TEHNIKA LETENJA DUŠE SKOZI KOZMOS 

Sebe ljubiš kot otroka (predstavljaj si svojo sliko, ko si bila še majhen otrok), ki še ni odrasel. Izrečeš:

Prosim, Ganeš,

da mi pokažeš ljubezen v meni

v prejšnjem življenju. 

Roko držiš na srčni čakri (in se ljubiš), ponavljaš: 

Om Gáneš Námah Om. 

Imaš zaprte oči, zaspiš. Ko se zbudiš, ne boš več enaka, ne boš več iskala le moči, ampak tudi ljubezen. 

Če ti ne uspe, si človek, ki preveč išče le delo, ne iščeš niti življenja. Delo je zate še vedno pomembnejši pojav kot življenje.

Takrat tehniko ponoviš in pri tem prosiš drugega človeka, da drži roko na tvoji srčni čakri in si tebe predstavlja kot otroka, ki nima ljubezni svojih staršev.«

67. PRIVID SEBE KOT CELOTE

Še vedno mi je najbolj pri srcu moja sorodna duša. Dejala sta, da je sin iz preteklih življenj, ki sem mu bila mama, vendar imava isti spol osebnosti (moški), zato se ne ujameva kot osebnosti. To sem izkusila neštetokrat (vedno v svojo škodo), a srce me še vedno vleče k njemu. Zakaj sanjarim, da bova nekoč skupaj? 

OČE, KI LJUBI, odgovarja:

»Sebe vidiš kot celoto, ne kot del celote.* To se kaže v tem, ko izpolnjujemo svoje želje kot popolne želje: 'Vse, kar čutim in si želim, je iz popolnosti v meni, je moja popolna želja, ne more biti nepopolna želja.' Vendar moja želja je lahko nepopolna želja, ker iščem privid o sebi kot popolni celoti.

On je tvoj privid občutka popolnosti, popolnega uspeha v neuspehu. Tako vidiš sebe in tako vidiš njega. V njem ne vidiš ljubečega moškega, ampak popolnost uspeha v neuspehu, kar je zate popolnost življenja, ni popolnost ljubezni. Popolnost ljubezni nastane, ko spoznamo, kako nepopolno je življenje. Ne iščemo več popolnosti življenja.

Tvoje življenje z njim bi bilo turobno, le potrjevanje uspeha in zaničevanje neuspeha, kjer on ne bi videl tebe, in tudi ti bi postala ujetnica uspeha življenja. V njem iščeš popolnost življenja – ljubezen kot nagrado življenja. Ljubezen kot svoboda je ljubezen. Svobodna ljubezen pomeni, da lahko ljubimo osebo, ki je nihče ne pozna ali ljubi, mi smo srečni samo zato, da smo lahko z njo, in ne razmišljamo, kakšno je mnenje ostalih ljudi.

Poljubi njegovo sliko in izreci:

JAZ SEM LJUBEZEN,

KI IŠČE LJUBEZEN,

JAZ NISEM MOČ,

KI IŠČE MOČ.«

_____________________

*opomba: človeška duša ni končna celota, je del prave duše (nove), ki se rojeva (več na: https://www.heragea.com/438601323; 18. NOVA DUŠA

"Človeška duša je duša, ki ni celota v ljubezni. Človek nosi dušno željo po ljubezni, je polovica duše." (OČE, KI LJUBI)

68. SPOMIN NA MRTVE

"Mrtvi so ljubezen v nas, ne ljubezen v grobu." (OČE, KI LJUBI)

Je prav, da imamo dan spomina na mrtve?

»Da. Ponižni smo do smrti, ponižni smo do mrtvih, ponižni smo do sebe, ker še ne vemo, kako je biti mrtev, ponižni smo do živih, ki bodo umrli.«

Je prav, da na grobu prižgemo svečo?

»Prižiganje sveč mrtvim je spomin, ne praznik. Je spomin na nekoga, ki bo postal angel ali duša.«

Kakšno svečo darujemo – običajno, elektronsko, ekološko, solarno...?

»Vseeno, kakšna je sveča, pomemben je namen.«

Ali je sveča dovolj?

»Darujemo tudi vodo, kadilo, cvetje. Ogenj, voda in kadilo so posnetek (simbol) življenja. Cvetje je ljubezen, ki prihaja.«

Zakaj tudi kadilo?

»Kadilo je vonj življenja.«

Kako prikličemo vonj ljubezni?

»Ljubezen ima zvok, življenje ima vonj.«

Ali naj darujemo tudi sadež, tako kot pri Ganeševi pudži?

»Ne, ker sadje je ljubezen, ki živi.«

Kolikokrat bi bilo prav, da gremo na grob?

»Na grob gremo, kadar nimamo ljubezni v življenju.«

Ali je mrtvim pomembno, da redno obiskujemo njihove grobove?

»Ne, ker iščemo stik z njimi tam, kjer njih ni. Oni so ljubezen v nas, ne ljubezen v grobu. Naš spomin je v srcu, ne na pokopališču. Grob je ostanek življenja, ki bo spet življenje. Tega človek še ne sprejema, zato gradi pokopališča, namesto spominske lože brez ostankov trupel. Trupla so zemlja, kot vsa ostala bitja, ki nimajo več življenja. Trupla naj ostanejo zemlji, tako kot ljubezen naj ostane ljubezni. Zemlja dela zemljo iz rastlin, živali in ljudi, ker materija, ki ostane brez zavesti, ni več bitje. Pepel sežganega trupla prenesimo na zemljo, ne v vazo (žaro), saj pepel ni človek, je prah. Nesežgano truplo ohranja bolezni – po zraku, vodi in prsti. Materija nesežganega trupla bo razpadla počasneje kot karma tega človeka. Ogenj pospeši spreminjanje karme v materijo.«

69. ODA ŽIVLJENJA

"Ne žaluj, ne kaznuj, ne ponižuj, le ljubi sebe, in ljubezen bo prišla."(OČE, KI LJUBI)

Ali sem morda pretiraval z dušno tehniko, ko sem ponavljal nagovor 'moje črevesje je ljubezen, ki išče ljubezen'), zdaj me boli črevesje. Kdaj bo konec bolečine?

»Ko boš spoznal, da te dušna partnerka ljubi, ne samo spoštuje.«

Zakaj mislim, da me dušna partnerka samo spoštuje, ne ljubi?

»Ker misliš, da ti bolj ljubiš njo, kot ona tebe.«

Zakaj mislim, da bolj ljubim njo kot ona mene?

»Ker misliš, da ona ne daje preproste ljubezni, samo dušno.«

Kaj je preprosta ljubezen?

»Preprosta ljubezen je v mislih in dejanjih, ki niso samo iz spoštovanja, ampak so izraz ljubezni.«

Ali mora ona pokazati preprosto ljubezen?

»Da in ne. Da, ker tako potrdi v sebi žensko, ki ljubi, ne, če misli, da boš ti zaradi tega ljubil manj.«

Bom jo ljubil manj, če mi bo ona pokazala preprosto ljubezen?

»Ne, ljubil boš bolj veselo, ne boš več žalosten.«

Črevesje me je bolelo, ker sem predeloval svoja prepričanja o ljubezni. Zakaj mora človek predelovati svoja prepričanja na telesni ravni?

»Zato ker prepričanje ni dušno, je človeško delo, in je v čakri zavesti življenja.«

Katera čakra je to v tem primeru s črevesjem?

»Spolna čakra, zato ker iz spolne čakre iščemo ljubezen nasprotnega spola, ljubezen človeka s človekom.«

Kako naj spremenim svoje prepričanje o ljubezni z dušno partnerko?

»'JAZ SEM LJUBEZEN, KI IŠČE LJUBEZEN,

JAZ NISEM MOČ, KI IŠČE MOČ.'«

Zakaj naj ljubezen iščem, ne pa raje, da jo ljubim, kot govori podoben dušni nagovor?

»Ti še iščeš ljubezen, duša že ljubi. Samo človek, ki ljubi ljubezen v sebi, je najmočnejša sila ljubezni:

Ne žaluj,

ne kaznuj,

ne ponižuj,

le ljubi sebe,

in ljubezen bo prišla.«

70. SUPERMAN – IDEALEN MOŠKI?

"Želja po nadnaravni moči ni supermoški, to je obupan moški, ki ima preveč želja in premalo ljubezni do sebe, da bi jih lahko izpeljal, ljubi privid, ne ljubezni." (OČE, KI LJUBI)

Zakaj me ima moja dušna partnerka rada samo takrat, ko sem nemočen?

»Ker tako lahko vidi ljubezen v tebi.«

Ali kot ženska ne išče moči v meni kot moškem?

»Da, moč v življenju, ne moči v ljubezni.«

Ali naj bo moški podoben Supermanu?

»Ne, to je superduša, da si močan v življenju in nemočen v ljubezni.«

Ampak Superman je pravi vzor moškega, kajne?

»Duša ljubi v nemoči, človek išče moč v ljubezni. Superman je pokazal nemoč v življenju, ne samo v ljubezni. Želja po nadnaravni moči ni supermoški, to je obupan moški, ki ima preveč želja in premalo ljubezni do sebe, da bi jih lahko izpeljal, ljubi privid, ne ljubezni.«

Kako naj moški pokaže nemoč v ljubezni?

»Tako da ljubi sebe, ko ne vidi ljubezni zunaj sebe.«

Kje naj pokaže nemoč ženska, v življenju ali v ljubezni?

»V ljubezni. naj ljubi sebe, ko ne more dobiti ljubezni zunaj sebe. Ženska sploh v življenju ne išče moči, ampak daruje življenje – daruje sebe drugim, ne išče moči.«

Kdaj je moški močan v življenju?

»Ko ga moč v življenju ne spravi v obup, ampak v boj.«

71. TELESNA IN DUŠNA BOLEČINA

(http://lava360.com/wp-content/uploads/2014/08/Examples-of-Conceptual-Photography22.jpg)

Zakaj občutimo dve vrsti dve bolečine, telesno in netelesno?

»Dušna bolečina nas pripravlja na dušno telo, telesna nas pripravlja na človeško telo. Obe bolečini se zdravita enako, s spreminjanjem prepričanj, ker je oboje posledica iskanja moči, ne ljubezni.«

Zakaj nekateri ne občutijo dušnih bolečin? 

»Kdor ni povezan z dušo, ne more zaznati dušnih bolečin.

Kaj pa, če se nočemo povezati z dušo?

»Dobimo telesne bolečine, ki so že posledica nepravilnosti materije (v delovanju človeškega organizma).«