BIBLIJA LJUBEZNI 6

65. ALI JE MOJ DUŠNI PARTNER IDEALEN ZAME?

66. KAKO ODPRETI SRCE LJUBEZNI, IN NE BITI PRIZADET?

67. PRIVID SEBE KOT CELOTE

68. SPOMIN NA MRTVE

69. ODA ŽIVLJENJA

70. SUPERMAN – IDEALEN MOŠKI?

71. TELESNA IN DUŠNA BOLEČINA

72. DUŠNEGA PARTNERJA LJUBIMO KOT SEBE, STARŠA IN OTROKA 

73. BOLEZEN – POMANJKANJE ŽIVLJENJA ALI LJUBEZNI?

74. HRANA ZA DUŠO IN TELO

75. ALI HRANA NAPENJA?

76. ALI JE HRANA KULINARIČNO DOŽIVETJE?

77. HALUCINOGENE RASTLINE (AJAVASKA)

78. ALI JE LJUBEZEN OBČUDOVANJE, OBOŽEVANJE?

79. LEVA IN DESNA POLITIKA

80. PREHOD PARADIGEM (KAKO ČLOVEK IŠČE SEBE)

81. ŠEST VRST DUŠ – NAJBOLJŠA IN NAJSLABŠA LASTNOST

82. ZDRUŽEVANJE DOBRE IN SLABE SILE

83. ALI LAHKO LJUBEZNI POSTAVLJAMO POGOJE?

84. STARA SVETA ZNANJA O LJUBEZNI?

65. ALI JE MOJ DUŠNI PARTNER IDEALEN ZAME?

Zakaj nimam sreče v ljubezni?

OČE, KI LJUBI, odgovarja: »Imaš le ljubezen do ljubezni kot mama, ne kot žena. Lahko bi ljubila moškega, ki te občuduje kot boginjo, ne kot navadno žensko. Boginja bi mu lahko bila v dušni ljubezni, če bi tudi on bil zate božanstvo.«

Ali se naj začnem dobivati z moškim, ki sem ga spoznala preko vaju - rekla sta, da je je moja sorodna duša, on je bil moj sin iz prejšnjih življenj, jaz njemu mama? Ali pa naj raje še počakam, da se mi razkrije dušni partner? 

»Ne išči ljubezni tam, kjer je ni. Sorodna duša ti prinese ljubezen, ki je še ne poznaš - ljubezen iz bližine, ne ljubezni zaradi privida. Dušni partner ti prinese ljubezen, ko že imaš veliko ljubezni sama v sebi. Ko boš ljubila sebe kot mater, ženo in ljubico, boš lahko spoznala tudi dušno ljubezen. Izkušnje ljubezni s sorodno dušo te pripravijo na dušno ljubezen. Na dušno ljubezen se ne čaka, za dušno ljubezen se mora veliko ljubiti, da postane naše srce dovolj ljubeče, da vidi dušo v drugem človeku. Dušni partner ni ideal, ki ga bomo sprejeli, je nekdo, ki morda še nima duše na prvem mestu in še išče ljubezen v sebi. Srca ne zapiramo - če se zaljubimo, potem ljubimo. Saj vsi iščemo vedno močnejšo ljubezen, ki nas bo prevzela toliko, kolikor mi ljubimo sebe v sebi in oba v celoti.«

Oče, ki ljubi: "SRCA NE ZAPIRAMO - ČE SE ZALJUBIMO, POTEM LJUBIMO, IZKUŠNJE LJUBEZNI S SORODNO DUŠO TE PRIPRAVIJO NA DUŠNO LJUBEZEN." (Foto: Pinterest)

66. KAKO ODPRETI SRCE LJUBEZNI, IN NE BITI PRIZADET?

Oče, ki ljubi: "ČE BOŠ ISKALA SEBE KOT MOČ TEGA ŽIVLJENJA, NE BOŠ ODPRLA SRCA LJUBEZNI, AMPAK SAMO ZMAGI V ŽIVLJENJU. SAMO ODPRTO SRCE JE ZAVRNJENO SRCE IN NAGRAJENO SRCE, ZAPRTO SRCE JE BREZ LJUBEZNI IN BREZ TRPLJENJA, KER JE SENCA ŽIVLJENJA, KI ŽIVI." (Foto: Pinterest)

Na tečaju španščine sem spoznala moškega, ki me je takoj pritegnil. V pogovoru z njim sem zelo sproščena, dobro se ujameva v pogovoru, nasmejeva se. Ker pa se še vedno bojim, da se ne bi spet preveč odprla nekomu (ker lahko potem preveč trpim, ko se zaljubim, moški ima pa morda drugačno agendo v glavi), vaju lepo prosim, če mi lahko sporočita, ali je ta oseba primerna zame. Ime mu je (...), star je 48 ali 49 let, v fazi ločitve, že preseljen, oče dveh otrok, kolikor sedaj vem, dobro situiran. Je pa izredno veliko podobnega z bivšim možem: isto ime, ista starost, ista izobrazba, delal v isti firmi. Predvsem me zanima, če lahko odprem srce. Ker še vedno se bojujem s strahom, da bom na koncu prizadeta. 

OČE, KI LJUBI, odgovarja, kako odpreti srce ljubezni, in ne biti prizadet:

»Tako da ljubiš sebe kot ljubezen, ne samo kot življenje. Ti si ljubezen vseh življenj, ki si jih preživela, in življenje samo tega življenja.  

Če boš iskala sebe kot moč tega življenja, ne boš odprla srca ljubezni, ampak samo zmagi v življenju. Samo odprto srce je zavrnjeno srce in nagrajeno srce, zaprto srce je brez ljubezni in brez trpljenja, ker je senca življenja, ki živi. 

Ne išči popolnosti v ljubezni in življenju, ker niti življenje in niti ljubezen nista popolna, ampak sveta. V svetem življenju se nam zgodi to, kar se mora zgoditi, in v sveti ljubezni se nam zgodi to, kar se nam mora zgoditi, mora zgoditi ravno zato, da bo srce vedno bolj odprto za ljubezen do sebe kot duše.

On je bil tvoj ljubimec, ki te je zapustil, ker si ga preveč obsojala zaradi njegove odvisnosti. Med vama je karmična povezava. Vajina zveza bi oba učila ponižnosti drug do drugega. Takoj, ko bi se potrdila kot moški in ženska, vama ljubezen ne bi bila več tako zanimiva, ne bi se obdržala v partnerstvu. 

Ne iščimo popolnega partnerja, spreminjajmo sebe, in ljubezen nas bo nagradila. Poskusi z naslednjo dušno tehniko: 

TEHNIKA LETENJA DUŠE SKOZI KOZMOS 

Sebe ljubiš kot otroka (predstavljaj si svojo sliko, ko si bila še majhen otrok), ki še ni odrasel. Izrečeš:

Prosim, Ganeš,

da mi pokažeš ljubezen v meni

v prejšnjem življenju. 

Roko držiš na srčni čakri (in se ljubiš), ponavljaš: 

OM GÁNEŠ NÁMAH OM

Imaš zaprte oči, zaspiš. Ko se zbudiš, ne boš več enaka, ne boš več iskala le moči, ampak tudi ljubezen. 

Če ti ne uspe, si človek, ki preveč išče le delo, ne iščeš niti življenja. Delo je zate še vedno pomembnejši pojav kot življenje.

Takrat tehniko ponoviš in pri tem prosiš drugega človeka, da drži roko na tvoji srčni čakri in si tebe predstavlja kot otroka, ki nima ljubezni svojih staršev.«

(glej tudi: DUŠNE TEHNIKE, 5. TEHNIKA LETENJA DUŠE SKOZI KOZMOS)

67. PRIVID SEBE KOT CELOTE

Še vedno mi je najbolj pri srcu moja sorodna duša. Dejala sta, da je sin iz preteklih življenj, ki sem mu bila mama, vendar imava isti spol osebnosti (moški), zato se ne ujameva kot osebnosti. To sem izkusila neštetokrat (vedno v svojo škodo), a srce me še vedno vleče k njemu. Zakaj sanjarim, da bova nekoč skupaj? 

OČE, KI LJUBI, odgovarja:

»Sebe vidiš kot celoto, ne kot del celote.* To se kaže v tem, ko izpolnjujemo svoje želje kot popolne želje: 'Vse, kar čutim in si želim, je iz popolnosti v meni, je moja popolna želja, ne more biti nepopolna želja.' Vendar moja želja je lahko nepopolna želja, ker iščem privid o sebi kot popolni celoti.

On je tvoj privid občutka popolnosti, popolnega uspeha v neuspehu. Tako vidiš sebe in tako vidiš njega. V njem ne vidiš ljubečega moškega, ampak popolnost uspeha v neuspehu, kar je zate popolnost življenja, ni popolnost ljubezni. Popolnost ljubezni nastane, ko spoznamo, kako nepopolno je življenje. Ne iščemo več popolnosti življenja.

Tvoje življenje z njim bi bilo turobno, le potrjevanje uspeha in zaničevanje neuspeha, kjer on ne bi videl tebe, in tudi ti bi postala ujetnica uspeha življenja. V njem iščeš popolnost življenja – ljubezen kot nagrado življenja. Ljubezen kot svoboda je ljubezen. Svobodna ljubezen pomeni, da lahko ljubimo osebo, ki je nihče ne pozna ali ljubi, mi smo srečni samo zato, da smo lahko z njo, in ne razmišljamo, kakšno je mnenje ostalih ljudi.

Poljubi njegovo sliko in izreci:

JAZ SEM LJUBEZEN,

KI IŠČE LJUBEZEN,

JAZ NISEM MOČ,

KI IŠČE MOČ.«

_____________________

*opomba: človeška duša ni končna celota, je del prave duše (nove), ki se rojeva (več na: https://www.heragea.com/438601323; 18. NOVA DUŠA

Oče, ki ljubi: "ČLOVEŠKA DUŠA JE DUŠA, KI NI CELOTA V LJUBEZNI. ČLOVEK NOSI DUŠNO ŽELJO PO LJUBEZNI, JE POLOVICA DUŠE." (Foto: Pinterest)

68. SPOMIN NA MRTVE

Oče, ki ljubi: "MRTVI SO LJUBEZEN V NAS, NE LJUBEZEN V GROBU." (Foto: Pinterest)

Je prav, da imamo dan spomina na mrtve?

»Da. Ponižni smo do smrti, ponižni smo do mrtvih, ponižni smo do sebe, ker še ne vemo, kako je biti mrtev, ponižni smo do živih, ki bodo umrli.«

Je prav, da na grobu prižgemo svečo?

»Prižiganje sveč mrtvim je spomin, ne praznik. Je spomin na nekoga, ki bo postal angel ali duša.«

Kakšno svečo darujemo – običajno, elektronsko, ekološko, solarno...?

»Vseeno, kakšna je sveča, pomemben je namen.«

Ali je sveča dovolj?

»Darujemo tudi vodo, kadilo, cvetje. Ogenj, voda in kadilo so posnetek (simbol) življenja. Cvetje je ljubezen, ki prihaja.«

Zakaj tudi kadilo?

»Kadilo je vonj življenja.«

Kako prikličemo vonj ljubezni?

»Ljubezen ima zvok, življenje ima vonj.«

Ali naj darujemo tudi sadež, tako kot pri Ganeševi pudži?

»Ne, ker sadje je ljubezen, ki živi.«

Kolikokrat bi bilo prav, da gremo na grob?

»Na grob gremo, kadar nimamo ljubezni v življenju.«

Ali je mrtvim pomembno, da redno obiskujemo njihove grobove?

»Ne, ker iščemo stik z njimi tam, kjer njih ni. Oni so ljubezen v nas, ne ljubezen v grobu. Naš spomin je v srcu, ne na pokopališču. Grob je ostanek življenja, ki bo spet življenje. Tega človek še ne sprejema, zato gradi pokopališča, namesto spominske lože brez ostankov trupel. Trupla so zemlja, kot vsa ostala bitja, ki nimajo več življenja. Trupla naj ostanejo zemlji, tako kot ljubezen naj ostane ljubezni. Zemlja dela zemljo iz rastlin, živali in ljudi, ker materija, ki ostane brez zavesti, ni več bitje. Pepel sežganega trupla prenesimo na zemljo, ne v vazo (žaro), saj pepel ni človek, je prah. Nesežgano truplo ohranja bolezni – po zraku, vodi in prsti. Materija nesežganega trupla bo razpadla počasneje kot karma tega človeka. Ogenj pospeši spreminjanje karme v materijo.«

69. ODA ŽIVLJENJA

Oče, ki ljubi: "NE ŽALUJ, NE KAZNUJ, NE PONIŽUJ, LE LJUBI SEBE, IN LJUBEZEN BO PRIŠLA." (Foto: Pinterest)

Ali sem morda pretiraval z dušno tehniko, ko sem ponavljal nagovor 'moje črevesje je ljubezen, ki išče ljubezen'), zdaj me boli črevesje. Kdaj bo konec bolečine?

»Ko boš spoznal, da te dušna partnerka ljubi, ne samo spoštuje.«

Zakaj mislim, da me dušna partnerka samo spoštuje, ne ljubi?

»Ker misliš, da ti bolj ljubiš njo, kot ona tebe.«

Zakaj mislim, da bolj ljubim njo kot ona mene?

»Ker misliš, da ona ne daje preproste ljubezni, samo dušno.«

Kaj je preprosta ljubezen?

»Preprosta ljubezen je v mislih in dejanjih, ki niso samo iz spoštovanja, ampak so izraz ljubezni.«

Ali mora ona pokazati preprosto ljubezen?

»Da in ne. Da, ker tako potrdi v sebi žensko, ki ljubi, ne, če misli, da boš ti zaradi tega ljubil manj.«

Bom jo ljubil manj, če mi bo ona pokazala preprosto ljubezen?

»Ne, ljubil boš bolj veselo, ne boš več žalosten.«

Črevesje me je bolelo, ker sem predeloval svoja prepričanja o ljubezni. Zakaj mora človek predelovati svoja prepričanja na telesni ravni?

»Zato ker prepričanje ni dušno, je človeško delo, in je v čakri zavesti življenja.«

Katera čakra je to v tem primeru s črevesjem?

»Spolna čakra, zato ker iz spolne čakre iščemo ljubezen nasprotnega spola, ljubezen človeka s človekom.«

Kako naj spremenim svoje prepričanje o ljubezni z dušno partnerko?

»'JAZ SEM LJUBEZEN, KI IŠČE LJUBEZEN,

JAZ NISEM MOČ, KI IŠČE MOČ.'«

Zakaj naj ljubezen iščem, ne pa raje, da jo ljubim, kot govori podoben dušni nagovor?

»Ti še iščeš ljubezen, duša že ljubi. Samo človek, ki ljubi ljubezen v sebi, je najmočnejša sila ljubezni:

ODA ŽIVLJENJA

Ne žaluj,

ne kaznuj,

ne ponižuj,

le ljubi sebe,

in ljubezen bo prišla.«

70. SUPERMAN – IDEALEN MOŠKI?

Oče, ki ljubi: "ŽELJA PO NADNARAVNI MOČI NI SUPERMOŠKI, TO JE OBUPAN MOŠKI, KI IMA PREVEČ ŽELJA IN PREMALO LJUBEZNI DO SEBE, DA BI JIH LAHKO IZPELJAL, LJUBI PRIVID, NE LJUBEZNI." (Foto: Pinterest)

Zakaj me ima moja dušna partnerka rada samo takrat, ko sem nemočen?

»Ker tako lahko vidi ljubezen v tebi.«

Ali kot ženska ne išče moči v meni kot moškem?

»Da, moč v življenju, ne moči v ljubezni.«

Ali naj bo moški podoben Supermanu?

»Ne, to je superduša, da si močan v življenju in nemočen v ljubezni.«

Ampak Superman je pravi vzor moškega, kajne?

»Duša ljubi v nemoči, človek išče moč v ljubezni. Superman je pokazal nemoč v življenju, ne samo v ljubezni. Želja po nadnaravni moči ni supermoški, to je obupan moški, ki ima preveč želja in premalo ljubezni do sebe, da bi jih lahko izpeljal, ljubi privid, ne ljubezni.«

Kako naj moški pokaže nemoč v ljubezni?

»Tako da ljubi sebe, ko ne vidi ljubezni zunaj sebe.«

Kje naj pokaže nemoč ženska, v življenju ali v ljubezni?

»V ljubezni, naj ljubi sebe, ko ne more dobiti ljubezni zunaj sebe. Ženska sploh v življenju ne išče moči, ampak daruje življenje – daruje sebe drugim, ne išče moči.«

Kdaj je moški močan v življenju?

»Ko ga moč v življenju ne spravi v obup, ampak v boj.«

71. TELESNA IN DUŠNA BOLEČINA

Oče, ki ljubi: "OBE BOLEČINI STA POSLEDICA ISKANJA MOČI, NE LJUBEZNI." (Foto: http://lava360.com/wp-content/uploads/2014/08/Examples-of-Conceptual-Photography22.jpg)

Ali je smiselno, da moramo prenašati tako telesno kot netelesno bolečino?

»Dušna bolečina nas pripravlja na dušno telo, telesna nas pripravlja na človeško telo. Obe bolečini se zdravita enako, s spreminjanjem prepričanj, ker je oboje posledica iskanja moči, ne ljubezni.«

Zakaj nekateri ne začutijo dušne bolečine? 

»Kdor ni povezan z dušo, ne more zaznati dušnih bolečin.«

Kaj pa, če se nočemo povezati z dušo?

»Dobimo telesne bolečine, ki so že posledica nepravilnosti materije (v delovanju človeškega organizma).«

72. DUŠNEGA PARTNERJA LJUBIMO KOT SEBE, STARŠA IN OTROKA

Zakaj si moja dušna partnerka želi z menoj samo tesno prijateljstvo, ne prave zveze? 

OČE, KI LJUBI, odgovarja:

»Ona išče prepir kot hči, ki se upira očetu, ker ga ljubi kot očeta, ne pa kot otroka. Kot otroka te lahko ljubi, ko boš prosil ti njo za pomoč, da ne moreš brez nje, ker samo z njo ti je lepo. Ko bo združila starša in otroka v tebi, te bo lahko ljubila tudi kot ljubimca.

Partner je združitev ljubezni do starša, otroka in sebe:

- ljubezen do sebe je ljubezen do iste duše (občutek sreče),

- ljubezen do starša je ljubezen do močnejšega (občutek občudovanja),

- ljubezen do otroka je ljubezen do šibkejšega (občutek milosti).

Ti si zanjo le nekdo, ki ga lahko občuduje, ne miluje, ker si vedno močan, ne šibek.«

Oče, ki ljubi: "PARTNER JE ZDRUŽITEV LJUBEZNI DO STARŠA, OTROKA IN SEBE." (Foto: Pinterest)

73. BOLEZEN – POMANJKANJE ŽIVLJENJA ALI LJUBEZNI?

Oče, ki ljubi: "BOLEZEN JE ISKANJE (POMANJKANJE) LJUBEZNI DO DRUGIH, DO SEBE, DO DUŠE." (Foto: Pinterest)

Zakaj že nekaj dni čutim ostro bolečino pod rebri?

»Ne misli o sebi kot nekom, ki nima ljubezni, ampak o nekom, ki ve, kako je ljubezen edina veličastna sila, ki ni sila, je spoznanje ljubezni v sebi.

Kaj pa spoznanje ljubezni, ki ga ima zdravilec, ali lahko pozdravi bolnikovo telo?

»Da. Z energijo/silo, ki prihaja kot zavest ljubezni, lahko ustvarjamo nova dela. Ne moremo pa ustvariti novega človeka, ki bo imel več ljubezni (manj bolezni). Bolezen je iskanje (pomanjkanje) ljubezni do drugih, do sebe, do duše.«

Ali zdravilci torej resnično pomagajo bolniku, da premaga bolezen?

»Dajejo iluzijo, da je bolezen pomanjkanje sile življenja.«

Ali je ta bolečina morda tudi posledica pomanjkanja ljubezni do dušnega partnerja, s katerim živim?

»Koliko ne ljubiš sebe, toliko ne ljubiš njega. Ljubi sebe, in bolj boš ljubila njega.«

74. HRANA ZA DUŠO IN TELO

Oče, ki ljubi: "HRANA SE POLJUBI IN POJE KOT MOČ LJUBEZNI, NE KOT ŽIVLJENJE." (Foto: Pinterest)

OČE, KI LJUBI, sporoča:

»Iščemo hrano, ki je dušna, od Šive in Parvati, ki raste sama, ni gnojena in škropljena. Gnojilo in škropivo, tudi naravno, manjša moč ljubezni, veča moč življenja.

Hrana se poljubi in poje kot moč ljubezni, ne kot življenje. Zavest je v samorasli hrani, ki je v sadežih in semenih. Samorasla hrana se lahko sadi, seje, ne pa gnoji, škropi in zaliva. Voda kaznuje ljubezen, ker odstranjuje benigne molekule, ki pomagajo med čakanjem med sušo in v času bolezni. Tako bodo rastline ojačale same in bodo večrodne.

Kuhanje je prineslo novo bolezen, ki je debelost.

Sadje, semena so vsi oreščki, semena žit, fižol, grah… paradižnik, paprika, ne pa korenček, krompir, zelena.

Pšenica nima osvobojenega semena, poljubimo njeno poslednjo samoniklost.

Olje je za zdravje, ki ni več dobro.

Kuhamo vse, kar nima svoje tekočine, sadja ne kuhamo.

Hrana, ki raste pod zemljo, nosi moč življenja.

Segreta mast ustavi presnovo, in tako ni več hranljiva, je pa močno topilo za vitamine.

Sol je bolezen, dovolj je je v sami hrani.

Sladkor je bolezen, dovolj ga je v sami hrani.

Med ni za ljudi, je za živali.

Česen je zdravilo, ne hrana.

Čebula je življenje.

Neoplojena jajca da, ker so že ljubezen, oplojena so še življenje. Jajce ali seme išče ljubezen, ne išče življenja.

Sadni golaž: mandarina, pomaranča, riž (skuhan), poper. Riž je seme.

Mlečni izdelki nosijo ljubezen v življenje, ne ljubezni v ljubezen. Mleko je za mladiče, ne odrasle ljudi.«

75. ALI HRANA NAPENJA?

Oče, ki ljubi: "DUŠA NAPIHNE ČREVO, NE HRANA." (Foto: Pinterest)

OČE, KI LJUBI, odgovarja:

»Duša napihne črevo, ne hrana. Če duša ni potešena v ljubezni, jo boli in zavrne hrano, ki nosi življenje, in ne ljubezni. Hrana, ki nosi ljubezen, so sadje, oreščki, semena in plodovi, ki so hkrati semena (riž, fižol, grah…).

Pšenica ni v redu, ker je prišla kot hrana zaradi pomanjkanja ljubezni do ljudi v času suženjstva. Moka ni v redu, sila mletja ji vzame ogenj gotove oblike. Mletje je ponižanje do svete oblike.

Kruh je molitev za duše življenja.

Sadje je molitev za duše ljubezni. 

V krompirju škrob deluje kot minljivost materije. Surov je nosilec ljubezni, ni pa prebavljiv.«

76. ALI JE HRANA KULINARIČNO DOŽIVETJE?

Oče, ki ljubi: "SAMO SVETA HRANA NAS NE ZASTRUPI – OREŠČKI, KI SO SAMI ZRASLI, SADJE, KI NI VZGOJENO V VELIKIH KOLIČINAH." (Foto: Pinterest)

Ali je dobro za dušo, da jemo pasulj?

»Pasulj s čebulo je težko prebavljiv. Čebulo lahko jemo kot samostojno jed, čebula kot obrok – slabša povezanost z višjo zavestjo. Česen je kot samostojna jed, čebula kot samostojna jed – ostala semena ju ne potrebujejo. Ne iščemo arome, iščemo sitost, ki nam ne povzroča težav.«

Kako dobimo občutek sitosti?

»V dihanju skozi želodec – dihajmo počasi, globoko in dolgo. Ljubimo prisotnost zraka, ki nosi dušno hrano v obliki dušika, ne kisika. Dušik nas pomirja, kisik vznemirja. S hitrim sunkovitim dihanjem se vznemirimo. Počasno dihanje nam da manj kisika v času. Več kisika nam da hitro, vendar globoko dihanje. Dolgo počasno dihanje pomiri osebnost, ki išče potrditev v okusu, ne v hranilni vrednosti hrane.

Hrana je hrana, ne kulinarično doživetje. Človek išče sebe v hrani, hoče se potrditi kot osebnost: 'Jaz jem bolje in dražje od tebe.' Kako me to žalosti! Pravilno je:

JAZ JEM HRANO, KI ME OBNAVLJA,

VČASIH JE TO SEME, VČASIH SADJE.

Paprika je hranilna, paradižnik da in ne, lubenica ni hranilna, ima napihnjeno strukturo praznega mesa. Buče in lubenice so dobre za kopitarje, za človeka je sadje, ki ima manj napihnjeno meso, manj vode v mesu. Ker to meso zasede dosti prostora v želodcu, nima pa hranilne vrednosti. Enako je z juho, čista juha je nadomestek za hrano, kadar nimamo dovolj živil za napolniti želodec. Juha je hrana kriznih časov, naj bo polna živil, ne prazna, voda ni pomožno živilo, dobra je za odplakovanje strupov. Dovolj vode je v hrani, v zelenjavi in sadju, žejne so naše ledvice, ko ne morejo več čistiti strupov.

Samo sveta hrana nas ne zastrupi – oreščki, ki so sami zrasli, sadje, ki ni vzgojeno v velikih količinah.«

Kaj pomeni, da so oreščki sami zrasli?

»Da niso namenjeni za preprodajo.«

Ali bi vsakdo moral imeti svoja drevesa?

»Da, če naravo pustimo pri miru, tudi zelenjava raste samoniklo.«

Kako, kje?

»V družbi z gozdovi, poišči jo na obronkih gozdov. Regrat je solata, ki raste celo leto, čebulice čemaža so boljše od česna in čebule. Polovica se lahko pobere, polovica mora ostati. Išči samoraslo hrano, in nič te ne bo bolelo. Sveti peteršilj raste blizu potokov in gozdov.«

Ali je dovolj te hrane za vse ljudi?

»Da, ker ko bodo ljudje začeli jesti samo to hrano, je bodo potrebovali dosti manj.«

Kaj pa riž, je dober za dušo?

»Tudi raste kot močvirska rastlina in je še bolj okusen. Ne išči človeške hrane v industriji, išči jo v naravi.«

Kaj pa tropsko sadje?

»Je idealno za vse, ni pa dosegljivo. Če ga dobiš, naj bo iz pravične trgovine. Hrana ni življenjski dogodek, je obnavljanje organizma, ki še ne najde energije v zraku in svetlobi.«

Ali lahko živimo brez hrane?

»Ne, ker smo postavljeni v prostor in čas, kjer energija kroži kot materija, ne kot čista energija.«

Ali lahko dobimo energijo brez materije?

»Da, lahko pokličeš svoje vodnike, ki jim naložiš to delo, da transformirajo energijo v tebe za obnovo celic, ne pa gradijo novih celic, ki imajo tudi materijo, ne samo energije. S hrano vnašamo energijo in materijo, ki razpada na osnovno materijo. Vodniki napolnijo našo potrebo po energiji, ne dajo pa nam nove materije. Nova materija pride iz druge materije.«

Ali je človek lahko pranojedec?

»Da.«

Ali lahko tako preživi?

»Ne, potem bi se hitro starali, imeli bi energijo, ne pa novih celic, nove materije.«

Kdaj lahko prosimo vodnike za novo energijo?

»Ko ne najdemo te moči, ki bi prišla iz nas, jo pa potrebujemo za sebe, ali za ljudi, ki so prišli iskat ljubezen. Če ne bi jedli, bi hrano poiskali v energiji in jo dobili, vendar bi telo vseeno propadlo, ker ne bi dobilo materije.«

Ali se je mogoče prehranjevati z energijo, ne da bi telo propadalo?

»Ne.«

77. HALUCINOGENE RASTLINE (AJAVASKA)

Oče, ki ljubi: "HALUCINOGENE RASTLINE ODSTRANIJO OSEBNOST, KAR PRINESE OLAJŠANJE, A OSTANE PRAZEN PROSTOR, V KATEREGA NE PRIDE LJUBEZEN. Z NAŠO DUŠNO ZAVESTJO NAS POVEŽE LE MEDITACIJA IN MANTRE." (Foto: Pinterest)

Zakaj nekateri zaužijejo ajavasko (šamanski rastlinski napitek) in začnejo dobivati odgovore na težka vprašanja o življenju in ljubezni?

»Ker jih dobiš tudi brez ajavaske.«

Kako dobiš odgovore?

»Da vprašaš svoje vodnike, kaj želiš vedeti. Rečeš: 'SVETA PRISOTNOST V ZAVESTI, KI POZNAŠ RESNICO, POVEJ MI…'  Odgovor pride kot slika, misel ali nenavadno dejanje.

Ni odgovorila ajavaska, ona ti je omogočila povezanost z zavestjo, ki išče resnico brez ljubezni.«

Kako lahko nek rastlinski napitek omogoči človeku povezavo z zavestjo?

»Ima encim, ki dela za osebnost, ne dušo, da uniči nekaj, kar si ona ne želi uničiti, človek si želi. Osebnost ne najde Sebe v Meni, ker bi postala še bolj oblastna in bi iskala samo še moč, brez ljubezni.

Ajavaska nas prazni kot človeka in kot dušo, če stik z višjo zavestjo ni nagrada za ljubeče delo ali prošnja, ampak je prevara z materijo, ki ni temu namenjena. Vrači, ki jo uporabljajo, se ne razvijajo v ljubeče bitje. Ker z rastlinami iščejo napačno spoznanje, ki so spoznanja različnih sil, ki niso več sveta zavest.

Ko smo omamljeni, smo ta rastlina, nismo človek. Ta rastlina človeka postavi v silo, ne ljubezen.«

Ali ajavaska škodi duši?

»Da. Ni hrana, človeka postavlja v silo, ne ljubezen. Strupene rastline iščejo življenje kot moč. Zdravilne že iščejo življenje kot ljubezen, ne zdravijo našega telesa, zdravijo našo zavest – osebnost, ki je v sili. Halucinogene rastline dajejo napačno spoznanje, spoznanje različnih sil, ki niso več sveta zavest.

Kjer je vrač zdravilec, ljudstvo ne napreduje in ostaja nerazvito. Bolj je človek razvit, manj potrebuje zdravilne rastline.«

S kakšnim namenom nam ajavaska in halucinogene rastline dajejo napačno spoznanje?

»One odstranijo tvojo osebnost. To so tiste rastline, ki bodo postale sila, ne zavest, se ne bodo razvile v živali, ampak ostale v sili. One ne zdravijo, tudi marihuana ne. Trenutno se zdi, da pomagajo, ker odstranijo osebnost, kar prinese olajšanje, a ostane prazen prostor, v katerega ne pride ljubezen.«

78. ALI JE LJUBEZEN OBČUDOVANJE, OBOŽEVANJE?

Oče, ki ljubi: "OBČUDOVANJE JE SAMO OBČUDOVANJE LASTNIH ŽELJA V DRUGEM, OBOŽEVANJE JE OBOŽEVANJE DRUGEGA BREZ PRISOTNOSTI SEBE." (Foto: Pinterest)

Kako pokažeš ženski, da jo ljubiš – jo občuduješ, obožuješ? Neka punca, ki je res lepa, mi je rekla, da tak lepo/super igram, da ne ve, če bi še šla na koncert Gibonnija. Kako sva povezana v duši?

OČE, KI LJUBI, odgovarja: 

»Z občudovalko si karmično povezan, že v enem prejšnjih življenj te je občudovala kot umetnika.

Ženska, ki ljubi, je lepša od ženske, ki občuduje. Ljubi ljubezen v ženski, ne občudovanja nje ali sebe. Občudovanje je samo občudovanje lastnih želja v drugem, oboževanje je oboževanje drugega brez prisotnosti sebe.

Oboje je iskanje življenja, ne ljubezni. Če žensko občuduješ, ne čuti sebe, ampak samo tebe, če jo obožuješ, ne čuti ne sebe ne tebe. Ženska čuti sebe in tebe, če jo ljubiš, samo ljubezen je most med ženskim in moškim.«

79. LEVA IN DESNA POLITIKA

Oče, ki ljubi: "DESNICA JE POTRJEVANJE ŽE UVELJAVLJENEGA, MATERIALIZIRANJE IDEJ V VSEM IN VSAKOMUR, LEVICA JE NOVA PARADIGMA, NE POTREBUJE VSEH IN VSAKOGAR, VNAŠA NOVO MISEL, KI BO ZAČELA NADOMEŠČATI STARO." (GIF: Pinterest)

Kaj vodi levo politiko?

»Levica vidi nemoč v ljubezni do ljudi, išče življenje kot pomoč.«

Kaj vodi desno politiko?

»Desnica vidi nemoč v ljubezni do življenja, ker išče življenje kot moč.«

Ali lahko leva in desna politika sodelujeta v dobro vseh?

»Elementi levice bodo postajali del desnice, in nastala bo nova desnica, ki bo kot stara levica. Stara levica bo dobila veliko moč, in postala desnica.

Nova levica bodo vedno nova generacija, nikoli stari. Levica je nova paradigma, desnica je potrjevanje že uveljavljenega, materializiranje idej v vsem in vsakomur. Levica ne potrebuje vseh in vsakogar, vnaša novo misel, ki bo začela nadomeščati staro. Težko ima večino, zlahka manjšino, ker zaneti, kar lahko na desnici gori.«

Kdaj začne goreti na desnici?

»Ko desnica zamenja eno moč za drugo moč, ko v ideji levice prepozna svojo moč.«

Zakaj nimamo samo levice, ali samo desnice?

»Ker levica nikoli ne bi čakala na stari svet, iskala bi vedno novo, ko še staro ne bi bilo udejanjeno. Desnica udejanja novi svet v stari svet, česar levica več ne more, saj ne razume več starega sveta, ker ga ne more, saj dela iz nemoči življenja, stari svet pa razume samo moč življenja.

Naj vas ne bo strah, če bo levica prevzela oblast, ker udejanja, česar večina še ni sprejela/doumela:

                   LEVICA – 'Vsi smo nemočni in vsi delamo'

                 DESNICA – 'Jaz ne bom nemočen, ker delam (sem delaven)'«

Kdaj se bo nehalo politično spopadanje glede dela?

»Ko se bo pravica za moč oz. nemoč premaknila iz dela na obstoj/življenje, in kasneje – dosti, dosti kasneje – na ljubezen. Pred delom je bila najvišja vrednota posest (in moč):  

MOČ → POSEST → DELO → ŽIVLJENJE → LJUBEZEN«

Ali bo zaradi tega več brezposelnih?

»Da, delo ne bo več institucija, bo svobodna izbira. Ker ne bomo več delali za hrano in denar. Domovi bodo preprosti, in vendar čudoviti, hrana bo preprosta, in vendar izdatna. Tudi energija bo vedno manj plačljiva.«

80. PREHOD PARADIGEM (KAKO ČLOVEK IŠČE SEBE)

Oče, ki ljubi: KO POSTANEMO ČLOVEŠKA DUŠA, SE NAJPREJ IŠČEMO KOT MOČ, NATO KOT POSEST, NATO KOT DELO, NATO KOT ŽIVLJENJE IN NAZADNJE KOT LJUBEZEN. (Foto: Pinterest)

Oče, ali si morda hotel kaj sporočiti?

»Najprej človek išče sebe kot:

1. MOČ IZ MOČI kdo največ osvoji lastnine, zemlje.

Sledi udejanjanje prehodov paradigem:

2. MOČ → POSEST ko so se ljudje nehali preseljevati, so iskali stalni dom, kjer bo dovolj hrane. Poljedelstvo je nastalo zaradi žensk, ki so hotele hrano nabirati blizu doma, zaradi otrok.

3. POSEST → DELO odvzem plemiških nazivov, razdelitev premoženja.

4. DELO → ŽIVLJENJE obvezna šola. To ni več delo, je iskanje življenja, ne dela.

5. ŽIVLJENJE → LJUBEZEN volilna pravica za ženske.

Tudi zdaj se spreminja, ni več največja država največja moč, ampak največ znanja. Obstaja znanje v moči in znanje v pomoči:

-    ZNANJE V MOČI je v najmočnejšem orožju, za uničevanje življenja,

-   ZNANJE V POMOČI je v vzdrževanju življenja.

Človek išče samega sebe skozi moč, posest, delo, življenje, ljubezen. Sebe išče kot moč, posest, delo, življenje in ljubezen, da samega sebe potrdi kot življenje, in nazadnje sebe poišče kot ljubezen, da samega sebe potrdi kot ljubezen.«

81. ŠEST VRST DUŠ – NAJBOLJŠA IN NAJSLABŠA LASTNOST

Oče, ki ljubi: LJUDJE PRIPADAMO ŠESTIM RAZLIČNO RAZVITIM VRSTAM DUŠ, ZATO RAZLIČNO IŠČEMO SEBE KOT ŽIVLJENJE IN LJUBEZEN. (Foto: Pinterest)

Zakaj ne moremo vsi preprosto živeti v isti paradigmi? Ali morda zato, ker smo različne vrste duš?

»Da.«

Kaj je najboljše pri demonskih dušah (življenja)?

»Iskanje sebe (zahteva) kot moči iz posesti, pravica posesti za sebe.«

Kaj je najboljše pri črnih dušah (življenja)?

»Iskanje sebe (zahteva) kot moči iz dela, pravica dela za sebe.«

Kaj je najboljše pri svetlih dušah (življenja)?

»Iskanje sebe (še zahteva) v moči dela za sebe in druge, vidi pravice drugega.«

Kaj je najboljše pri belih dušah (ljubezni)?

»Iskanje ljubezni (že prosi) za sebe iz dela za sebe in druge, vidi pravice drugega.«

Kaj je najboljše pri angelskih dušah (ljubezni)?

»Iskanje sebe kot ljubezni (prosi) v življenju in iskanje ljubezni v drugem kot življenju.«

Kaj je najboljše pri avatarskih dušah (ljubezni)?

»Iskanje sebe in drugih kot ljubezni (prosi) v življenju in ljubezni v ljubezni.«

 

Kaj je najslabše pri demonski duši?

»Brez zahteve udejanji pravico posesti, vzame zase, ne za druge – ni občutka krivde.«

Kaj je najslabše pri črni duši?

»Iz pravice dela vzame zase, ne za druge – ni občutka krivde.«

Kaj je najslabše pri svetli duši?

»Vzame iz pravic dela samo zase – že z občutkom krivde.«

Kaj je najslabše pri beli duši?

»Ne deluje niti zase niti za druge, in zaradi občutka krivde postane še slabša.«

Kaj je najslabše pri angelski duši?

»V imenu ljubezni lahko postane gospodovalna in pohlepna, zaradi občutka krivde postane samouničevalna.«

Kaj je najslabše pri avatarski duši?

»Lahko pozabi, da najprej išče sebe kot ljubezen, šele nato spreminja druge, in postane nezaželena pri ljudeh.«

 

Zakaj je občutek krivde tako pomemben pri razvoju paradigem?

»Krivda je spopad med ljubeznijo in močjo v sebi:

 

'KRIVA SEM, KER SEM NEMOČNA (LJUBEČA)' – ni krivde.

'KRIVA SEM, KER SEM MOČNA (OBLASTNA)' – je krivda.

 

Krivda, to je ljubezen, ki išče pot v silo, išče silo, da bi jo lahko vodila (silo).«

 

Kako naj ravnam z žensko, ki je bela duša (ljubezni), prepolna krivde?

»Reci ji: 'Tvoja krivda je prišla kot blagoslov, sprejmi joJA, KRIVA SEM, KRIVA SEM, KER SEM ISKALA SEBE KOT MOČ, NE KOT LJUBEZEN!'«

Marko sprašuje za nekega znanca, ki rad pomaga drugim, ali to počne zato, ker ima tako razvito zavest, čeprav je še zelo mlada duša, je sporočeno (črna duša življenja).

»Ker vidi sebe v tem kot moč, pomaga, da pokaže svojo moč, ne ljubezen. V tem vidi, spozna samega sebe kot moč.«

82. ZDRUŽEVANJE DOBRE IN SLABE SILE

Oče, ki ljubi: "DOBRA IN SLABA SILA SE ZDRUŽUJETA TAKO, DA SE MOČ POKAŽE KOT NEMOČ." (Foto: Pinterest)

Internet, digitalni marketing itn. – ali je to dobro za dušo? 

»Človek se mora iztrošiti v delu, mislih, čustvih, željah, šele potem lahko pride ljubezen. Računalništvo ni pot v humanofobijo, je pot sile v sili in izničuje le-ti.

Na družabnih omrežjih se izmenjujejo dobre in slabe sile (misli, želje, čustva), in nastaja prostor za ljubezen. Računalniki so pradeve dobrih in slabih sil, brez zavesti. Pradeve so sile materije, ne ljubezni. Slaba sila razdružuje, dobra združuje.«

Kako se združujeta dobra in slaba sila?

»Tako da se moč pokaže kot nemoč.«

Kako se moč pokaže kot nemoč?

»V primeru beguncev in migrantov leva politika ve, da je desnica nosilec sovraštva (moči), in lahko pokliče devo moči in jo izniči tako, da nastavi svojo nemoč:

'Prosim, ne iščite moči beguncev in migrantov, če so nemočni. Vi ste močnejši od njih, zakaj bi se jih bali? Pokažite jim delo, in delali bodo za vas:

- gradnja novih stanovanj, ki jih lahko vsakdo kupi, ne le najbogatejši;

- ženske lahko izdelujejo obleke, ki so pripravnejše za nošenje in pranje, blago, ki je lepše in ni tako strupeno.

To lahko organizirajo podjetniki, ki iščejo rešitve za vse, ne samo dobičke zase.'«

83. ALI LAHKO LJUBEZNI POSTAVLJAMO POGOJE?

Oče, ki ljubi: "SPOZNAJ SEBE KOT LJUBEZEN, KI JE VEČJA KOT TAKRAT, KO SI BILA MATILDA, SAJ SI TI POSTAVLJALA POGOJE LJUBEZNI." (Foto: https://www.thoughtco.com/notable-women-of-medieval-europe-3529688?utm_source=pinterest)

Povedala sta, da je Oče sporočil, da sem reinkarnacija Matilde Toskanske, ki jo sicer že od nekdaj občudujem. Kaj to pomeni zame v tem življenju, in za dušnega partnerja, ki žal noče postati več kot prijatelj, čeprav se v tem življenju nihče ni poročil in imel otrok (sporočeno je, da je reinkarnacija papeža Gregorja VII.).

OČE, KI LJUBI, odgovarja:

»D., ne išči ljubezni tam, kjer je ni, pri Očetu, ki živi. Ti si del duše, ki je šel naprej, k Očetu, ki ljubi. Mati, ki ljubi, te prosi, da jo sprejmeš v svoje srce kot ljubezen, ne kot življenje.«

Kako bom vedela, da sem jo sprejela kot ljubezen?

»Ko boš ljubezen ljubila bolj kot lepoto narave. Ponižnost do življenja je dovolj velika, da stopiš naprej, ker čaka te novo življenje, življenje duše, ki je lepše od življenja človeka. Lepo nam je življenje, ko postanemo ponižni do človeškega življenja, in takrat je čas, da stopimo naprej.

Če častimo preteklo življenje bolj kot bodoče, ostanemo ujeti v času karme, ki je ne potrebujemo več. Spoznaj sebe kot ljubezen, ki je večja kot takrat, ko si bila Matilda, saj si ti postavljala pogoje ljubezni:

-          ne išči partnerja, ki ni čist pred Bogom,

-          ne išči partnerja, ki ni ponižen,

-          ne išči partnerja, ki ni delaven,

-          ne išči partnerja, ki ni ponižen do ženske, ki ga ljubi,

-          ne išči partnerja, ki ima premalo dejanj in preveč besed,

-          ne išči partnerja, ki ne žrtvuje sebe za tvojo ljubezen,

-          ne išči partnerja, ki prijateljuje z nekom, ki ni tvoj prijatelj,

-        ne išči partnerja, ki postavlja sebe nad tebe, takrat ko bi moral ljubiti tebe bolj kot sebe (bolezen, nosečnost, porod, bolezen otrok, lakota),

-          ne išči partnerja, ki ni v življenju močnejši od tebe.

V času Matilde te je dušni partner oboževal kot boginjo, ti ga nisi mogla oboževati kot božanstvo, ker je preveč govoril in premalo naredil. Premalo naredil za njo kot žensko. Ni je povabil v svoj dom, ni ji dal življenja v obilju, življenja, ki ga je ona častila kot pomoč človeku, ki ima premalo ljubezni, ker pretežko živi.

On v njej ni videl ženske, s katero bi lahko živel, le žensko, ki jo lahko ljubi, ker je bila preveč močna v življenju, in premalo svobodna v ljubezni. Svobodna v ljubezni pomeni, sprejeti moškega takšnega, kot je, tudi svobodnega v življenju. Svoboden v življenju pomeni, da se ne povezuje z materijo v življenju, ampak z zavestjo v življenju. Ni pomembno, kako živimo, kje živimo, če smo dovolj ponižni do zavesti življenja, smo lahko ljubeči, četudi nimamo veliko materialnega obilja.

REŠITEV: ti postani svobodnejša v življenju, in on močnejši v življenju, da bosta oba svobodnejša v ljubezni.

Prestop iz zavesti življenja v zavest ljubezni je preprost, če smo ponižni do dušne ljubezni bolj kot do človeškega življenja.«

V kratkem se spet snideva, kako bi bilo najbolje ravnati?

»Poljubiti, objeti in prositi za svobodno ljubezen.«

84. STARA SVETA ZNANJA O LJUBEZNI?

 

Zakaj dušna ljubezen bolj ne zaživi med ljudmi, saj vsi iščemo ljubezen?

»Kar ni bilo, pa še bo. Vse je na poti preobrazbe.« 

Ali je bilo človeštvo kdaj razvitejše, in moramo poiskati stara sveta znanja o ljubezni?

»Ne. Časa se ne vidi, zato človeštvo pozna le del zgodovine tega planeta, ker je materija že preobražena. Kar je bilo že spremenjeno, ne bo več nikoli videno. Ni potrebno niti, da prepoznamo te stare civilizacije, ki jih ne vidimo, saj tega ne potrebujemo, ker smo razvitejši.

To so bile pracivilizacije, ki so iskale silo, in niso več vaša pot. To niso bile bolj razvite civilizacije od vaše. Kako le, saj niso imele svete ljubezni. Iskali so močne posameznike, ki so vodili šibko množico. Pustite pravek, stari vek, novi vek, prihaja pravi vek, ki vam pokaže novo življenje in novo ljubezen, in zgodovina naj bo pozabljena, ker nas ovira, tako kot slaba pesem, ki nima več sporočila. Vsi se veselimo, ker ne bo več balasta starega.

Moč manifestacije ni v iskanju starega, ampak v iskanju novih odnosov, ki prinesejo obilje vsem, ne samo enemu. Zgodovina dela le za obilje enega. Odnos je most med moškim in žensko: moški daje, ženska sprejema, moški premika, ženska odmika. KROŽNI ODNOS je moški–ženska–Bog, v našem primeru je Bog duša. Odnos moški–ženska–Bog je drugačen kot odnos moški–ženska–človek. Odnos moški–ženska–duša deluje kot Ganeš, odnos moški–ženska–človek praznuje. Ganeš ustvarja mir, ljubezen in premik, ki ni samo misel, je občutek, védenje in znanje, praznovanje je ohranjanje starega, kar je že bilo, praznujemo ponavljanje, ki nas tolaži pred minljivostjo.«

Zakaj je ponavljanje slabo?

»V ponavljanju mislimo, da bomo živeli dalje, ker bo vse isto, nič se ne bo spremenilo, tudi če nas več ne bo.«

Ali si želimo ponavljati praznike, družinske obletnice ipd.?

»Ne, želimo ponavljati iste sorodne zveze, iste karmične povezave, imeti iste otroke in iste poklice. Ker mislimo, da smo drugi ljudje, ne pa, da smo sami v sebi iskalci ljubezni, ki ni samo ljubezen človeške matere in očeta, je ljubezen duše, ki nas čaka.« 

Oče, ki ljubi: "PUSTITE PRAVEK, STARI VEK, NOVI VEK, PRIHAJA PRAVI VEK, KI VAM POKAŽE NOVO ŽIVLJENJE IN NOVO LJUBEZEN, IN ZGODOVINA NAJ BO POZABLJENA, KER NAS OVIRA, TAKO KOT SLABA PESEM, KI NIMA VEČ SPOROČILA." (Foto: Pinterest)