DUŠNI NAGOVORI 3

57. ZA LJUBEZEN DO SEBE

58. OB PARTNERJEVEM IZBRUHU

59. ZA KONEC RANJENOSTI OD PARTNERJA

57. ZA LJUBEZEN DO SEBE

Oče, ki ljubi: "ONA NJEGA PRIPRAVLJA NA LJUBEZEN DO SEBE. NIKOLI VEČ NE BO ŽALOSTEN, ČE BO VEDEL, DA ON NI TO, KAR ONA MISLI IN GOVORI O NJEM." (foto: https://ccal.tumblr.com/)

»Ona njega pripravlja na ljubezen do sebe. Nikoli več ne bo žalosten, če bo vedel, da on ni to, kar ona misli in govori o njem.

Naj v sebi ponavlja nagovor, ko ga ona obtožuje:

JAZ NISEM TO,

KAR MOJA ŽENA MISLI O MENI,

JAZ SEM LJUBEZEN,

KI IŠČE LJUBEZEN.«

(več na: https://www.heragea.com/445937596, 125. ALI JE KRIVA MOJA VZGOJA?)

58. OB PARTNERJEVEM IZBRUHU

Oče, ki ljubi: "ČE SPREJMEMO SEBE KOT POPOLNO BITJE IN PARTNERKO KOT NEPOPOLNO BITJE, IMAMO TEŽAVE, KER MISLIMO, DA NAS PARTNERKA RANI BOLJ, KOT MI NJO." (Foto: Pinterest)

»Ko je impulzivna, je v vlogi ranjenega otroka, ki mu ni mar za pravilnost ali nepravilnost njegovih postopkov, ampak samo za to, ali je upoštevan kot trpeče bitje, ki pa se še ne zna spreminjati. V takšnem trenutku se ne zna spreminjati po tvojih pričakovanjih, želi le, da jo sprejmeš takšno, kot je. Njena zavest se umakne sili, ki ni pripravljena na spremembe, samo na potrditev.

V izbruhu čustev si povej dušni nagovor: 

NE ŽELIM JE RANITI,

LE SPREJETI TAKŠNO, KOT JE,

SAMO TAKO BO LAHKO VIDELA SAMO SEBE

IN SE SPREMENILA.«

(več na https://www.heragea.com/445937596, 126. JE IMPULZIVNA)

59. ZA KONEC RANJENOSTI OD PARTNERJA

Oče, ki ljubi: "OBA BOSTA DRUG Z DRUGIM POSTAJALA BOLJŠA, KOT ČE BI ŽIVELA SAMA. KADAR BOŠ RANJEN, POIŠČI SEBE KOT LJUBEZEN..." (Foto: Pinterest)

»Ne zapuščaj partnerstva prehitro, ker lahko sledi obdobje daljše samskosti. Oba bosta drug z drugim postajala boljša, kot če bi živela sama. Kadar boš ranjen, poišči sebe kot ljubezen z dušnim nagovorom:

JAZ NISEM TO,

KAR MOJA PARTNERKA MISLI O MENI,

JAZ SEM LJUBEZEN,

KI IŠČE LJUBEZEN.

Partnerja bomo zapustili zato, ker ljubi sebe bolj kot nas, ali ljubi drugega, ali ne vidimo več ljubezni v njem. Gre za odsotnost ljubezni, ne za naše ali njegovo napačno obnašanje.«

(več na https://www.heragea.com/445937596126. JE IMPULZIVNA)