ODGOVORI OČETA 4

73. ISTOSPOLNO USMERJEN DUŠNI PARTNER

74. NESPEČNOST – MEDITACIJA LJUBEZNI V SEBI

75. KAJ DELAM NAROBE?

76. VREDNO SPOMINA

77. TA SLUŽBA!

78. PRITEGNITI SODELAVCE

79. POTOLAŽITI KARMO SORODSTVA

80. UMRL BI ZGODAJ V VSAKEM PRIMERU

81. MOJI ODNOSI Z MOŠKIMI

82. DELO, KI NI V SRCU

83. SAME ENKE

84. DEDIŠČINA

85. POKAZATI POTREBO PO LJUBEZNI

86. ZADOVOLJNA KOT ŽENSKA, KOT PARTNERKA PA...

87. LEPOTNA OPERACIJA

88. POSLABŠANJE RAZPOLOŽENJA

89. ČE NI ČASA ZA OBRED 

90. ČLOVEŠKO DELO IN SVETO DELO

91. STALNO SKRIVNO OSVAJANJE?

92. TERAPEVTKA

73. ISTOSPOLNO USMERJEN DUŠNI PARTNER

Oče, ki ljubi:

Oče, ki ljubi: "ON TE LAHKO SPREJME KOT MAMO IN ŽENO, NE KOT LJUBICO. POLJUBI NJEGOVO SLIKO IN GA PROSI, DA POSTANE MOŠKI, KI NI VEČ ŽENSKA." (Foto: Pinterest)

Končno sem izvedela, zakaj se me dušni partner izogiba. Ker je istospolno usmerjen in naskrivaj živi z moškim! Tudi prijateljica, ki je bila pri vaju, sprašuje, ali je njen dušni partner usmerjen k istemu spolu. (B.)

»On te lahko sprejme kot mamo in ženo, ne kot ljubico. Poljubi njegovo sliko in ga prosi, da postane moški, ki ni več ženska.

Njegovo življenje ni sreča, je delo. Živi z dušnim bratom.

On ima možnost, da postane moški v moškem telesu, če bo prosil, da ljubezen vseh ljubezni, ki osvobaja, ni ljubezen, ki zavaja. Poišče naj zavest v ljubezni, ker tako ne bo ostal v sili človeških želja in ne bo dušnega razvoja.

Njegova prošnja za ljubezen:

PROŠNJA, DA POSTANEM MOŠKI

V MOŠKEM TELESU

Prosim sebe 

in ljubezen vseh ljubezni, ki osvobaja,

ne ljubezen, ki zavaja,

da postanem moški v moškem telesu.

Prosim sebe,

da poiščem zavest v ljubezni,

če bom ostal v sili človeških želja,

ne bo dušnega razvoja. 

 

Hvala za prošnjo.

Pomoč bo prišla, če bo pesem prava (v srcu), ne, če bo skrivnostna.

Tvoja prava ljubezen je s sorodno dušo sina, ki si mu bila mama. Ko boš postala mati, ne oče, bo prišel sin, ki te išče.

Tvoja prošnja za ljubezen:  

PROŠNJA ZA LJUBEZEN

S SORODNO DUŠO SINA

 

 Prosim sebe in prosim ljubezen v sebi,

da postanem mati v očetu

in me najde sin, ki me išče.

Hvala za prošnjo.

Prošnjo izrečeš 21 dni po sončnem vzhodu, če ti je prošnja delo. Če je prošnja klic iz obupa, jo izreci samo enkrat.  

Prijateljičin komplement je biseksualen, išče ljubezen v moškem in ženskem.«

(več o homo-, bi- in transseksualnosti: https://www.heragea.com/438601323; 19. HOMOSEKSUALNOST; 20. HOMOSEKSUALNOST - PRIMERI)

74. NESPEČNOST – MEDITACIJA LJUBEZNI V SEBI

Oče, ki ljubi:

Oče, ki ljubi: "SPATI NE MOREMO, ČE ŽELIMO Z MISLIMI UDEJANJATI, ČESAR V ŽIVLJENJU NE MOREMO URESNIČITI. MORDA SI V ŽIVLJENJU PREVEČ ŽELIŠ MOČI." (Foto: Pinterest)

Že nekaj časa imam težave z nespečnostjo, ki so se spet pojavile. Ali bi morala kaj predelati na tem področju? (N.)

»V mislih poljubi svojo sliko, in potem se trudi spomniti misli, ki je bila pred zadnjo mislijo. V tem iskanju misli pred zadnjo mislijo lahko zaspiš. Ker te misli ne boš našla, se bo telo sprostilo in zaspalo. Spati ne moremo, če želimo z mislimi udejanjati, česar v življenju ne moremo uresničiti. Morda si v življenju preveč želiš moči.

Napravi tehniko:

MEDITACIJA LJUBEZNI V SEBI

21 dni pred spanjem izrečeš:

Sebe prosim,

da ne bom iskala potrditev sebe v prostoru,

ampak v odnosu z ljubečim bitjem,

ki potrdi mene,

in mene pomiri sebe.

Pred meditacijo daš roke na srčno čakro in izrečeš namen:

Moja ljubezen je v meni kot dejavna zavest,

nosi dejanja ljubezni,

ki nimajo strahu pred novim življenjem.«

75. KAJ DELAM NAROBE?

Oče, ki ljubi: NAJ SE ŽELJA PO ČLOVEŠKI SREČI SPREMENI V LJUBEZEN, KI PRINAŠA NAJENOSTAVNEJŠE REŠITVE. (Foto: http://fitnessmagazinetatiana.topvidweb.ru/3023742-42-ideas-fitness-photography-couples-holding-hands.html)

Oče, ki ljubi: NAJ SE ŽELJA PO ČLOVEŠKI SREČI SPREMENI V LJUBEZEN, KI PRINAŠA NAJENOSTAVNEJŠE REŠITVE. (Foto: http://fitnessmagazinetatiana.topvidweb.ru/3023742-42-ideas-fitness-photography-couples-holding-hands.html)

Ne najdem stanovanja, niti nekoga normalnega zase. Včasih se mi blede, v krogu se vse vrti, ampak se spravim v red. Kaj to mora biti tako, kaj delam narobe? Rekla sta, da sem zelo mlada duša ('črna')... (G.)

»Izreci prošnjo, ko si nemočna, ne, ko bo tvoja osebnost že imela načrt, ampak ko ne vidiš nobene rešitve več:

PROŠNJA MOJSTROM KARME

(ZA STANOVANJE IN PARTNERJA)

Prosim Mojstre karme,

ki me učijo ljubezni in postavljajo ovire,

da spoznajo, kako sem nemočna,

in mojo željo po človeški sreči spremenijo v ljubezen,

ki prinaša najenostavnejše rešitve.

Naj pride stanovanje zame in mojega otroka

kot darilo vesolja,

ker ga iščem iz ljubezni, ne iz strahu,

iščem ga iz ljubezni do življenja,

ki je lepo, kadar sem jaz ljubeča.

Prosim za partnerja,

ker sem sama nemočna in

neizpolnjena kot ženska,

on bo zame in jaz bom zanj 

pomoč v ljubezni, ki jo oba potrebujeva.

Hvala, Mojstri karme,

da sem lahko izrekla to prošnjo,

ki ni pravična, če nisem ponižna v srcu –

obljubim, da kadar bom ranjena,

ne bom sebična, ampak še bolj ljubeča.«

Hvala. Rada bi tudi pomagala snahi, ki gre na operacijo. V zadnjem času je imela ljubimca...

»Snaha je že v karmi svoje duše, naj ne išče moč, in sama mora prositi za pomoč. Vse, kar lahko narediš ti za njo, je, da jo prosiš, naj se poveže s seboj in svojo dušo. Naj se vpraša: 'Kdo sem jaz in kaj iščem na tem svetu?'

Nagovor za njo:

DUŠNI NAGOVOR ZA LJUBEZEN V SEBI

Ljubezen, ki je še ne poznam,

to je ljubezen v sebi,

ki me je je naučila moja mama.

Ljubim ljubezen v sebi.«

76. VREDNO SPOMINA

Oče, ki ljubi: KAR NI POMEMBNO ZA NAŠO LJUBEZEN, TEGA NE RABIMO OHRANITI V SPOMINU. (Foto: Pinterest)

Oče, ki ljubi: KAR NI POMEMBNO ZA NAŠO LJUBEZEN, TEGA NE RABIMO OHRANITI V SPOMINU. (Foto: Pinterest)

Imam še eno težavo, tudi na tem delam skupaj s terapevtko. Namreč spomin, ne zapomnim si podrobnosti iz zgodb ali preteklih dogodkov. Nekatere prijateljice si zapomnijo vse do potankosti, kaj je kdo rekel. kako lahko natreniram svoj spomin? (V.)

»Vse, kar ni pomembno za našo ljubezen, ni potrebno, da ohranimo v spominu. Spoznanja ljubezni ostanejo vedno v spominu, tudi iz življenja v življenje. Spoznanja v tem življenju za vedno odidejo, ko umremo, in se jih znova učimo v novem življenju. Ljubiti sebe tudi, ko smo nemočni, je pomembneje kot urjenje spomina. Zagotovo si ohranila spomin na dogodke, ki so te spremenili, ne na tiste dogodke, zaradi katerih ostajaš še vedno enaka.«

77. TA SLUŽBA!

Oče, ki ljubi:

Oče, ki ljubi: "NE IŠČI POPOLNOST V DELU IN V ŽIVLJENJU, KI JE VODENO IZ 11 DIMENZIJ, NE SAMO ČLOVEŠKE. OBČUTEK NESPOSOBNOSTI JE LE PRILAGAJANJE NA NOV NAČIN DELA, KI GA BOŠ OSVOJILA, KO BOŠ ŠLA V PONIŽNOST DO TEGA DELA, IN SI DOPUSTILA, DA TE DELO SAMO NAUČI – IZKUŠNJE." (Foto: Dreamstime Stock Photos)

Moja stiska se samo veča, danes sem komaj šla v službo. Zakaj imam nenehen občutek pritiska, čeprav ga mogoče realno sploh ni? Zelo se trudim s ponavljajem kratkih molitev, da se pomirim. Mislim, da moje počutje ni normalno in nikakor ni OK. V službi se počutim nesposobno in odtujeno. Ali moram sama spremeniti svoje dojemanje tega dela in službe, ali pa moram spremeniti kaj konkretnega pri svojem delu? (L.)

»Ne išči popolnost v delu in v življenju, ki je vodeno iz 11 dimenzij, ne samo človeške. Zakaj in čemu zdaj to počneš, boš spoznala v času, ne prostoru. Ljudje, ki imajo različna spoznanja, vidijo različne teme kot ustvarjalne teme. Prišel bo čas, ko boš ti drugim določala teme, in bodo drugi v isti stiski. Občutek nesposobnosti je le prilagajanje na nov način dela, ki ga boš osvojila, ko boš šla v ponižnost do tega dela, in si dopustila, da te delo samo nauči – izkušnje.«

78. PRITEGNITI SODELAVCE

Oče, ki ljubi:

Oče, ki ljubi: "NAPETOST NASPROTIJ PRIKLIČE POZORNOST, IN ŽELJO PO SPOZNANJU." (Foto: Pinterest)

Kako lahko zvišam število prijav za dodatno pedagoško usposabljanje sodelavcev v naši izobraževalni ustanovi? Zaradi uspešnosti razpisa potrebujem večje število prijav, ampak sodelavcev zadeva ne zanima. (L.)

»Sodelavce lahko pritegneš s provokativnimi naslovi, na primer: 'Kdo je boljši predavatelj – dober strokovnjak ali dober pedagog?' Ker napetost nasprotij prikliče pozornost, in željo po spoznanju.«

79. POTOLAŽITI KARMO SORODSTVA

Oče, ki ljubi: V MISLIH POLJUBIŠ NJEGOVO SLIKO IN SE ZAHVALIŠ NJEMU IN SEBI, DA STA SI LAHKO BILA SIN IN MAMA V ENEM PREJŠNJIH ŽIVLJENJ. (Foto: Pinterest)

Oče, ki ljubi: V MISLIH POLJUBIŠ NJEGOVO SLIKO IN SE ZAHVALIŠ NJEMU IN SEBI, DA STA SI LAHKO BILA SIN IN MAMA V ENEM PREJŠNJIH ŽIVLJENJ. (Foto: Pinterest)

Pred leti sem imela zvezo s prijateljem iz študentskih let, te dni se ga nenehno spominjam. Kakšna je najina dušna povezava? (B.)

»On je tvoja sorodna duša (sin iz prejšnjih življenj), ki tudi še misli nate, ker ima občutek, da sta prehitro zaključila, in si nista vsega povedala. To karmo sorodstva iz enega prejšnjih življenj lahko potolažiš, da v mislih poljubiš njegovo sliko in rečeš zahvalo:

ZAHVALA SORODNI DUŠI

Hvala, da si bil moj sin,

in hvala, da sem lahko bila tvoja mama.«

80. UMRL BI ZGODAJ V VSAKEM PRIMERU

Oče, ki ljubi:

Oče, ki ljubi: "ZGODNJA SMRT NAS NAUČI VEČ LJUBEZNI KOT CÉLO ŽIVLJENJE. MED HITRIMI PREHODI IZ ŽIVLJENJA V DRUGO ŽIVLJENJE POSTANEMO BOLJ LJUBEČI DO SEBE KOT ČLOVEKA." (Foto: Pinterest)

Zakaj je sin iskal drogo, in tudi mlad umrl?

»Prišel je, da išče le ljubezen, ne dela. On je prišel z namenom, da bo hitro zaključil inkarnacijo, zato ga šola ni zanimala. Bil je tvoja sorodna duša oče, ki ga ti nisi preveč spoštovala, ker ni znal držati obljub, bil pa je zelo ljubeč, če si ga potrebovala. Odšel je od doma, se nikoli vrnil, in z mamo sta ostali sami. Takrat si želela, da bi se vrnil, in bil takšen kot vedno, samo da bi ga lahko imela za očeta. Našli so ga mrtvega, in nihče ni vedel, zakaj je umrl.

On hitro zaključuje inkarnacije, tudi v naslednjem življenju jo bo, ker ga duša sili v hiter razvoj skozi smrti. Kot bela duša želi hitro postati angelska duša.«

Zakaj se je rodil kot moj sin?

»Ker te je iskal kot hčer iz prejšnjega življenja.«

Zakaj sem tako zelo trpela, ko je umrl?

»Zato da bi dojela, da si duša, ki ljubi skozi več življenj, ne samo človek, ki živi eno življenje. Znova se bo rodil v družini svojega očeta (iz te inkarnacije), in postal njegov ljubljenček. Našla bosta ljubezen, ki je kot oče in sin nista mogla.

Četudi ne bi bil odvisen, bi umrl od srčne kapi, ker nas zgodnja smrt nauči več ljubezni kot célo življenje. Med hitrimi prehodi iz življenja v drugo življenje postanemo bolj ljubeči do sebe kot človeka.« 

Kaj je sina sililo v odvisnost?

»Pomanjkanje ljubezni do sebe. Ti si ga lahko samo prosila, on pa teh prošenj ni mogel razumeti. Ker je bila ljubezen do smrti večja kot ljubezen do sebe.« 

Zakaj je imel sin tako malo ljubezni do sebe?

»Ker mu je trpljenje iz prejšnjih življenj zameglilo pogled na sebe kot živeče in ljubeče bitje. Kadar nas več življenj nihče ne občuduje, potrjuje in ljubi, ne vemo, čemu smo živeči, in čemu bi bili ljubeči.«

81. MOJI ODNOSI Z MOŠKIMI

Oče, ki ljubi:

Oče, ki ljubi: "VSE TE LJUBEZNI TE SPREMINJAJO V ŠE BOLJ LJUBEČE BITJE, KI ČAKA NA PRAVEGA. TAKŠNIH SORODNIH DUŠ JE VEČ, SPOZNAŠ PA LAHKO TUDI DUŠNEGA PARTNERJA. ZAVEDAJ SE, DA SI TI SAMA PO SEBI ŽE LJUBEZEN, TUDI ČE TRENUTNO NISI OBČUDOVANA." (Foto: Pinterest)

Vajin kontakt sem dobila od prijateljice N., če bi mi lahko pomagala urediti mojo zmedo ali vsaj za kakšen nasvet. Sem punca, ki se že celo življenje zagleda v napačne fante. V zadnjih parih letih sem zgradila odnose z ljudmi, bodisi prijateljski ali pa ljubezenski. Znašla sem se v nekem vrtincu, ki ne vem, kam me bo odnesel.
Tukaj je B., s katerim sva prijateljevala dve leti, zelo neodvisen moški, precej starejši od mene, ki mi je tudi puščal samo, za potovanja s prijatelji. Imela sva neko vezo, ki pa njemu to očitno ni bila. Oprostila sem mu, ostala sva prijatelja, skupaj se voziva z motorjem, in ta vez je zelo močna, kajti na motorju mu zaupam 100-procentno. Sama menim, da je to premalo za ljubezen, ne čutim več strasti do njega, je največji deloholik, kar jih poznam, pa bi rad še vedno, da bi prišla nazaj k njemu. Nočem, pa vseeno. Vem, da je skoz tam nekje, zame. Ali mi pomeni kaj več?
Nato sem spoznala J., sodelavca, ko sva se zagledala, sva energijsko vedela, to je to. Spodnesel mi je tla pod nogami, noro sem se zaljubila, cepetala sem od sreče, ko sva si dopisovala in se menila za najina srečanja. Sprva je tudi on dajal enak občutek. Potem pa iz danes na jutri, konec vsega. Odrezal, kot da ne obstajam več. Občasno sva se še dobila za spolno potešitev. Seveda sem jaz s tem imela lažno upanje, on je pa vedel, da več kot to ne bo. In tako se je najin odnos končal v trpljenju, vsak dan gledat nekoga, delat z njim. Dobil je punco, jaz pa kot da mu še vedno zamerim. Ne morem ga pogledat, pozdravit, samo želim si, da ga ne bi bilo. Pa si res? Zakaj občutiva še vedno tisto energijo, ko sva v istem prostoru? Kaj to pomeni? Nek drugačen občutek je, kjer točno vem, če občutim jaz, občuti tudi on.

In tretji fant pride na mojo pot. Spet sodelavec, B., ki je poslušal moje trpljenje zaradi J.-ja. Postala sva taka prijatelja, nikoli si ne bi mislila, da se bo kaj razvilo med nama. Je sveže poročen, brez otrok. Nisva namerno prizadela njegove žene, ki je zvedela za to romanco. Sprva sva za dva dni prekinila stike, težko je bilo. Nato je ugotovil da brez mene ne more. Dopolnjujeva se. En drugemu stavke, pozna me bolje kot noben drug v teh opisanih moških. Želi vedeti vse o meni, sem mu nekaj najlepšega na tem svetu. Kuje me v zvezde, zaradi njega se počutim zelo lepo, vse kar sem prej občutila, zakaj nisem za nekoga dobra, mi je B. popravil. Zaradi njega imam spet rada samo sebe in svoje telo. Noro se tudi ujameva v seksu. Brez težav bi ga predstavila komurkoli na tem svetu. Ali je on moj dušni partner?

Malo je ratalo komplicirano. Ker si ne upa narediti tega koraka, da bi se ločil, in kar čaka in čaka, da bo njegova žena naredila ta korak. Ali pa, da bi jaz dobila fanta. In tako sem spoznala Ž.-ja. Čisto kontra mojim kriterijem moških. Sprva sem bila skeptična, vendar sem obljubila tisto eno kavo, sem si mislila saj me nič ne stane, da že vem, da več kot to, ne bo. Seveda se ne bom zapirala doma in cele dneve samo čakala B.-ja. No, pa me ta Ž. preseneča vsak dan bolj. Dobivava se. Dela si stanovanje, in mu pomagam pri izbiri pohištva in dodatkov. V praznike me je že kar vključil. Fizičnega stika z njem kar ne morem imeti, ker še nisem na tem, ali mi je všeč ali ne. Vendar, ko sem z njim, pozabim na vse. Ko berem njegova sporočila, imam tisti trapasti nasmešek. Ali mi on kaj več pomeni? (L.)

Slikovito ste opisali svoje odnose z različnimi moškimi – ko bi vsi zmogli tako iskreno ubesediti svoje odnose. Oče, ki ljubi, odgovarja:

» Z B.-jem se nista srečala v prejšnjih življenjih (odnos po sili oz. iz navade življenja). Lahko imata kakšne skupne življenjske projekte, v srcu ostajata osamljena. Ker si (že) duša ljubezni, te takšno partnerstvo ne more zadovoljiti.

J. je sorodna duša, bila si mu mama, on tebi sin (v enem prejšnjih življenj). Sin, ki te je kot mamo veliko zapuščal in odhajal od doma. On s teboj dobi svobodo, ne išče partnerstvo. Ti čakaš na njega kot srečo v življenju. On bo vedno iskal pri tebi le potrditev sebe (spolnost), da bo lažje, svobodneje odšel iskat ljubezen drugam. Imaš še več sinov iz prejšnjih življenj, on ni sin, ki bi te potrjeval in občudoval. Poljubi njegovo sliko in izreci zahvalo ljubezni:

ZAHVALA LJUBEZNI

Hvala, da si bil moj ljubimec, 

in moj sin (iz prejšnjih življenj),

in jaz tvoja ljubimka, 

in mama (iz prejšnjih življenj).

B. je tudi sorodna duša, oče, ti njemu hči (iz enega prejšnjih življenj). Daje ti terapevtsko-očetovski odnos, ki si ga takrat resnično potrebovala. Dušno partnerstvo bi bilo bolj dinamično, ker bi se oba pospešeno spreminjala. Žal je njegova partnerka tudi njegova sorodna duša (mama iz enega prejšnjih življenj), ki je ne more zapustiti. Ker ona njemu daje pomoč, tako kot on tebi kot bivši hčeri.

S toliko izkušnjami s sorodnimi dušami začneš iskati dušnega partnerja – vabljena na posvetitev v Obred celote.

Ž. je karmičen, dober prijatelj iz prejšnjih življenj. Ki ti je bolj v pomoč, drug drugega osrečujeta s svojo prisotnostjo, ne partnersko ljubeznijo.«

Ostala sem brez besed. Močno me je prizadelo, ampak nekako razjasnilo moje tavanje. Še bolj boli to, da imata prav.

»Vse te ljubezni te spreminjajo v še bolj ljubeče bitje, ki čaka na pravega. Takšnih sorodnih duš je več, spoznaš pa lahko tudi dušnega partnerja. Zavedaj se, da si ti sama po sebi že ljubezen, tudi če trenutno nisi občudovana.«

82. DELO, KI NI V SRCU

Oče, ki ljubi:

Oče, ki ljubi: "ON NE BO DELAL IZ LJUBEZNI DO LJUDI, KI PREVOZ POTREBUJEJO, AMPAK IZ LJUBEZNI DO OČETA, KAR JE PREMALO." (Foto: http://dailylolpics.com/random-pictures-of-the-day-53-pics-2/)

Ali naj sin prevzame prevozništvo od očeta?

»Ne, saj bo samo delal in malo zaslužil, ker ne bo delal iz ljubezni do ljudi, ki prevoz potrebujejo, ampak iz ljubezni do očeta, kar je premalo.

Očetu naj pove, da v tem delu ne bo uspešen, ker to ni delo, ki ga ima v srcu, in da bo on kot njegov sin trpel, ker bo izpolnjeval njegove želje, ne svoje.«

83. SAME ENKE

Oče, ki ljubi: »POHVALI JO: 'KAKO DOBRO, DA SI BOŠ POPRAVILA OCENO, IN PUSTILA ZA SABO TO SNOV!'« (Foto: Pinterest)

Oče, ki ljubi: »POHVALI JO: 'KAKO DOBRO, DA SI BOŠ POPRAVILA OCENO, IN PUSTILA ZA SABO TO SNOV!'« (Foto: Pinterest)

Vnukinja dobiva same enke, njena mama pa preživlja težko obdobje, in se do hčere obnaša kaznovalno. Kaj potrebuje vnukinja za uspešno učenje?

»Ljubezen.«

Kako naj dobi ljubezen pri učenju?

»Da jo hvališ in potrjuješ za vse to, kar je že naredila, in česar še ni naredila: 'Kako dobro, da si boš popravila oceno, in pustila za sabo to snov!'«

Ali si lahko vnukinja pomaga s kakšno dušno prošnjo?

»Naj ponavlja dušni nagovor:

Jaz sem Sonce, ki sveti kot ljubezen.«

Vnukinja me sprašuje, kaj je ljubezen. Kako naj to razložim 14-letnici?

»Ljubezen je najsvetlejša svetloba, ki me ne oslepi, in najtoplejša toplota, ki me ne opeče, in najsrečnejše srce, ki oživi.«

Mene pa še zanima, kaj je zvok.

»Zvok je prošnja srca, ki išče ljubezen.«

84. DEDIŠČINA

Oče, ki ljubi: »POVEJ MU, DA GA IMAŠ RADA IN SE ZAVEDAŠ, DA JE HIŠA TUDI NJEGOVA DEDIŠČINA, DA PA TISTI, KI SKRBI ZA STARŠE IN SKRBI ZA NJIHOVO HIŠO, IMA VEČJI DELEŽ PRI DEDOVANJU. PROSI GA, ČE LAHKO UPOŠTEVA VSE RESNIČNE DOGODKE, NE SAMO PRAVICO, KI NE POZNA TE RESNICE. RECI MU: 'OBA SVA IMELA LJUBEZEN MAME IN OČETA, IN TAKO BO VEDNO OSTALO.'« (Foto: Pinterest)

Oče, ki ljubi: »POVEJ MU, DA GA IMAŠ RADA IN SE ZAVEDAŠ, DA JE HIŠA TUDI NJEGOVA DEDIŠČINA, DA PA TISTI, KI SKRBI ZA STARŠE IN SKRBI ZA NJIHOVO HIŠO, IMA VEČJI DELEŽ PRI DEDOVANJU. PROSI GA, ČE LAHKO UPOŠTEVA VSE RESNIČNE DOGODKE, NE SAMO PRAVICO, KI NE POZNA TE RESNICE. RECI MU: 'OBA SVA IMELA LJUBEZEN MAME IN OČETA, IN TAKO BO VEDNO OSTALO.'« (Foto: Pinterest)

Imam željo, da se delitev premoženja z bratom po odhodu očeta zgodi v miru in samo v najvišje dobro. Oporoka je glede na edino mojo skrb za očeta, ob prisotnosti notarja in z očetovim podpisom, sicer že pripravljena, a mirna bom le, ko bom smela dobiti odgovor Očeta. (An.)

»Tvoj brat bo zahtevnejši, kot ti misliš, in bo iskal pravico, ne resnico. Notar, ki je napisal oporoko, ni upošteval vseh okoliščin, ki se lahko zgodijo. Brat bo zahteval več, kot mu boš ti pripravljena dati. Poišči dobre argumente, kje in kako se je njegova pravica do dediščine zmanjšala. Povej mu, da ga spoštuješ kot brata in se zavedaš, da tudi on potrebuje denar. Da mu boš vedno pomagala kot sestra, ne kot banka, ker tudi sama trdo delaš za svoje preživetje. Da ga imaš rada in se zavedaš, da je hiša tudi njegova dediščina, da pa tisti, ki skrbi za starše in skrbi za njihovo hišo, ima večji delež pri dedovanju. Prosi ga, če lahko upošteva vse resnične dogodke, ne samo pravico, ki ne pozna te resnice. Reci mu: 'S., oba sva imela ljubezen mame in očeta, in tako bo vedno ostalo.'

Popustil bo samo, če boš vztrajala, da nimaš denarja, ne bo pa razumel, da mu ne pripada več, kot ti misliš. On lahko sprejme to, da imata oba finančne težave, ne pa, da misliš, da si več ne zasluži. On potrebuje od tebe priznanje, da je tvoj uspešen brat.

Izplačilo nujnega deleža bo pomirilo njegovo osebnost le, če bo s tem dobil častno mesto dobrotnika, ne pa, da bo izpadel kot žrtev.«

85. POKAZATI POTREBO PO LJUBEZNI

Oče, ki ljubi:

Oče, ki ljubi: "POKAŽI, DA LJUBIŠ IN SI LJUBLJENA, IN ZARADI DRUGIH NE BOŠ VEČ TRPELA." (Foto: Pinterest)

Zakaj se mi dogaja, da je moj bivši začel hoditi z najboljšo prijateljico moje sestre?! Zakaj je moja hči tako slaba v šoli?! Zakaj mi šef stalno teži... zakaj?! (K.)

»Ker misliš. da je ljubezen v drugih ljudeh, ne v tebi. Ljubezen išče ljubezen. Drugi te vidijo kot močno osebo – ne nemočno, ki potrebuje ljubezen. Pokaži, da ljubiš in si ljubljena, in zaradi drugih ne boš več trpela.«

86. ZADOVOLJNA KOT ŽENSKA, KOT PARTNERKA PA...

Oče, ki ljubi:

Oče, ki ljubi: "ON BI LAHKO ŽIVEL S TABO TAKO DOLGO, DOKLER NE BOŠ ZAHTEVALA, DA SE SPREMINJA. SAJ ON TAKO NIKOLI VEČ NE BO ISTI. SAMO ZATO, KER BO S TABO, NE ZATO, KER BI MU TI POSTAVLJALA ZAHTEVE." (Foto: wattpad.com)

Sporočeno je bilo, da sem s sodelavcem M.-jem. sorodna duša – kakšna? (D.)

»On je tvoja mama, ti hči (iz prejšnjih življenj).«

Zanima me tudi, če bi lahko imela partnerstvo z njim.

»S tabo bo lahko v partnerstvu, če boš nezahtevna in mu sledila. Edino, česar si ne želi, je preveč čustveno življenje, in ne želi si zahtevne partnerke. Z njim boš zadovoljna kot ženska, kot partnerko pa te bo motilo, da bo precej zaseden s svojimi ambicijami, ki tebi ne bodo blizu. Tudi ti bi si morala poiskati hobi, ki bi te izpopolnil.«

Zanima me, če bi lahko imela skupaj varstvo otrok.

»On bo našel delo v drugi državi in uspeh v športu, ki ni zelo množičen. Ne bo iskalec ljubezni za vsako ceno, iskal bo partnerstvo za vsako ceno, partnerstvo, ki bo igrivo in preprosto. Njegovo poslanstvo ni v vrtcu, ampak v športu, ki da novo dimenzijo življenju, ker je koristen in užitek. 

Tudi ti imaš večje veselje z delom z otroki kot z vodenjem vrtca. Zate bi bilo bolje, da se priključiš že kakšnemu ustanovljenemu privatnemu vrtcu, kot ustanavljaš svojega.«

Kakšna sorodna duša je najprimernejša zame in kakšna zanj?

»Ti bolj iščeš sorodno dušo sina kot starša, on išče sorodno dušo hčerke. Z vidika razvoja si ti njemu ustreznejša kot on tebi.«

Ali bi nama uspela zveza, saj se me moj dušni partner izogiba (on misli, da sem predobra zanj, je sporočeno)?

»Deo kanal ni vedeževanje, ki išče karmo, ampak išče razvoj, in nas ne usmerja v partnerstvo za vsako ceno, ampak partnerstvo, ki nam odpira srce. 

Z njim imaš nalogo potrjevanja, da te on potrdi kot žensko in ti njega kot moškega. On bi lahko živel s tabo tako dolgo, dokler ne boš zahtevala, da se spreminja. 

Saj on tako nikoli več ne bo isti. Samo zato, ker bo s tabo, ne zato, ker bi mu ti postavljala zahteve.«

87. LEPOTNA OPERACIJA

Oče, ki ljubi:

Oče, ki ljubi: "VSE NAREJENE SPREMEMBE NA TELESU SO SLEDENJE MODI, NE SLEDENJE DUŠI. ŠE TAKO MODNE USTNICE NIMAJO NOBENEGA STILA, ČE NISO UPORABLJIVE ZARADI LJUBEZNI V TEBI." (Foto: Pinterest)

Šla sem na lepotno operacijo ustnic, zdaj pa me je začelo skrbeti, da sem delovala proti duši. (D.)

»Lepota telesa je v duši, ki žari. Nisi ti modni hit, ti si bitje, ki nosi poslanstvo. Še tako modne ustnice nimajo nobenega stila, če niso uporabljive zaradi ljubezni v tebi.

Grda ženska je tista, ki nima ljubezni v sebi, in išče ljubezen samo zunaj sebe. To, kar pritegne moške, je ljubezen v tebi. Nikoli ne moremo biti tako popolni v telesu, kot smo lahko v ljubezni.

Popolno telo je tisto, ki nas zadovolji v vseh potrebah, ne tisto, ki ponuja modni videz, ki se spreminja iz leta v leto in ni enak v nobenem človeškem življenju. Lepota je usklajenost naših videnj in pričakovanj, ni realen videz.

Ustnice so tvoje, če jih boš ljubila, čeprav so bile spremenjene. Če jih nisi ljubila prej, jih ljubi zdaj, ker so tvoje. Zato ponavljaj dušni nagovor: 

DUŠNI NAGOVOR ZA LJUBEZEN

DO SVOJEGA IZGLEDA

Ljubim svoj izgled prej in po operaciji,

ker vedno sem to jaz

(nihče drug ni v tem telesu).

Vse narejene spremembe na telesu so sledenje modi, ne sledenje duši.«

Ali bom kaznovana, ker spreminjam svoje telo?

»Ker ne iščeš več skozi telo, iščeš dušo, ne boš nikoli kaznovana.«

88. POSLABŠANJE RAZPOLOŽENJA

Oče, ki ljubi:

Oče, ki ljubi: "RAZPOLOŽENJE TI JE PADLO, KER SI PRIŠLA DO TOČKE, DA LJUBEZNI NE NAJDEŠ ZUNAJ SEBE, V SEBI PA TUDI NE. SLABO RAZPOLOŽENJE PRIDE, KO ČUTIMO, DA NISMO MOČNEJŠI OD ŽIVLJENJA IN LJUBEZNI." (Foto: Pinterest)

Jaz pridno mantram. Razpoloženje mi pa je padlo. Ne vem, kako to. Par dni v začetku tedna mi je stalno na jok šlo. Sedaj pa, kot da ti vse dol pade. Ali je to normalno?! (T.)

»Ja, je normalno, če ti gre na jok, joči. Tako se ti odpira srčna čakra. Razpoloženje ti je padlo, ker si prišla do točke, da ljubezni ne najdeš zunaj sebe, v sebi pa tudi ne.  

Pomagata dušna nagovora: 

Ljubim sebe vedno

v vsaki situaciji.

in

Jaz sem ljubezen tudi,

ko nisem občudovana.

Slabo razpoloženje pride, ko čutimo, da nismo močnejši od življenja in ljubezni. Takrat prosimo s prošnjo: 

PROŠNJA ZA IZBOLJŠANJE RAZPOLOŽENJA

Prosim sebe in prosim ljubezen v sebi,

da me vodi po poti sreče,

ne poti nesreče. 

 

Hvala za prošnjo.«

89. ČE NI ČASA ZA OBRED

Oče, ki ljubi:

Oče, ki ljubi: "ČE NE MOREŠ MANTRATI, SE V ČASU, KO BI NAJ MANTRALA, VSAJ SPOMNI, DA NISI SAMO ČLOVEK, SI TUDI DUŠA." (Foto: Pinterest)

Toliko se mi dogaja, in moji urniki so neznosno natrpani, in nisem ujela ritma, da bi v vseh teh dneh izpeljala Obred celote, kot moram... (B.)

»Če ne moreš mantrati, se v času, ko bi naj mantrala, vsaj spomni, da nisi samo človek, si tudi duša. Dušni nagovor:

Jaz nisem samo človek,

jaz sem tudi duša.

In takrat, ko lahko mantraš, po koncu izrečeš dušno zahvalo:

Hvala, da sem lahko mantrala.«

90. ČLOVEŠKO DELO IN SVETO DELO

Oče, ki ljubi: ČE IŠČEMO LJUBEZEN KOT KARMO, IŠČEMO DELO ZA PREŽIVETJE; ČE IŠČEMO LJUBEZEN KOT DUŠO, IŠČEMO DELO KOT POSLANSTVO. KATERI POKLIC SI BOMO IZBRALI, JE ODVISNO OD TRPLJENJA V PREJŠNJIH ŽIVLJENJIH. (Foto: Pinterest)

Oče, ki ljubi: ČE IŠČEMO LJUBEZEN KOT KARMO, IŠČEMO DELO ZA PREŽIVETJE; ČE IŠČEMO LJUBEZEN KOT DUŠO, IŠČEMO DELO KOT POSLANSTVO. KATERI POKLIC SI BOMO IZBRALI, JE ODVISNO OD TRPLJENJA V PREJŠNJIH ŽIVLJENJIH. (Foto: Pinterest)

Kaj je namen oz. poslanstvo mojega moža (karmični partner)? (B.)

»On je tukaj zato, da postavi ljubezen do sebe na prvo mesto. Če ne najdem sebe kot delo, kot življenje in kot ljubezen, kako lahko opravljam poslanstvo?!

Njemu bi pomagala Oda človeka: 

ODA ČLOVEKA 

Jaz sem delo, ki je opravljeno,

jaz sem življenje, ki živi,

jaz sem ljubezen, ki ljubi...

Jaz bom duša, ki živi. 

Poslanstvo v delu in življenju je odvisno od tega, katero ljubezen iščemo. Če iščemo ljubezen kot karmo, iščemo delo za preživetje; če iščemo ljubezen kot dušo, iščemo delo kot poslanstvo.

Delo za preživetje ni delo, ki je sveto, je človeško delo. Delo kot poslanstvo ni delo od človeka, je sveto delo, ki ga opravljamo kot klic duše, ne človeka. Delo kot poklic od človeka je narejeno delo kot pomoč človeku, ki ne more vsega sam narediti. 

Kateri poklic si bomo izbrali, je odvisno od trpljenja v prejšnjih življenjih. On je v prejšnjem življenju najbolj trpel, če ni bil slišan. Sedaj bi bil dober v službah, kjer bi vodil ljudi, receptor, turistični vodnik, prodajalec, učitelj mlajših otrok, vzgojitelj... Samo da je v odnosu slišan in da se njegove besede upoštevajo.«

91. STALNO SKRIVNO OSVAJANJE?

Oče, ki ljubi: TO JE (SAMO) VESELJE V ŽIVLJENJU, KO SE LJUDJE IGRAJO, NE MISLIJO ZARES. (Foto: Pinterest)

Oče, ki ljubi: TO JE (SAMO) VESELJE V ŽIVLJENJU, KO SE LJUDJE IGRAJO, NE MISLIJO ZARES. (Foto: Pinterest)

Mož verjame, da se moški in ženske stalno naskrivaj osvajajo in si želijo ljubezni v dvoje, jaz pa mislim, da ni tako. Kaj je res?

»On vidi, kaj bi lahko bilo, če bi bilo več razlogov proti kot za ljubezen. Vidi veselje v življenju, ko se ljudje igrajo, ne mislijo zares.«

92. TERAPEVTKA

Oče, ki ljubi:

Oče, ki ljubi: "KO NAS TERAPEVTI POTISKAJO SAMO V MOČ ŽIVLJENJA, NAM NE POMAGAJO V PREOBRAZBI, KER SO ASPIRIN ZA SIMPTOME, NE ZDRAVILO ZA BOLEZEN, KI JE – NA SREČO – SAMO LJUBEZEN. POISKATI MORAMO LJUBEZEN TAM, KJER JE ŠE NISMO NAŠLI." (Foto: arhiv Keman in Marka)

Kaj je meni terapevtka T., in koliko mi še lahko pomaga, da postanem še bolj ljubeče bitje, in moja osebnost izgubi moč? Obiskala sem jo trikrat, in ponovno začutila, da se moj notranji vid popravlja, da čutim pozitivno energijo, da sem umirjena in bolj ljubeča do sebe. (S.)

»Ja, lahko bi se od nje naučila ljubezni, če bi bila tvoja sorodna duša, tako pa se v prejšnjih življenjih še nista srečali. T. je spremenila tvojo silo, ne zavest, in zavest bo povrnila isto silo.«

Zakaj ona ne more spremeniti moje zavesti?

»Ker ni v zavesti ljubezni povezana s teboj – sorodna duša ali dušni partner.«

Ali lahko sama spremenim svojo zavest?

»Da, z molitvami, mantrami, prošnjami. Če delamo samo s silo življenja, je to tako, kot če bi poljubili otroka, ki ga nismo sami nikoli rodili, v primerjavi s poljubom otroka, ki smo ga v tem ali prejšnjih življenjih rodili.

Vaju je povezala le zavest življenja, ki vedno išče le moč preživetja tukaj in zdaj, in s tem izgublja večno moč ljubezni. Če bi bili sorodni duši, bi med vama stekla tudi zavest ljubezni, in bi bila prava terapevtka za tebe. Ko nas terapevti potiskajo samo v moč življenja, nam ne pomagajo v preobrazbi, ker so aspirin za simptome, ne zdravilo za bolezen, ki je – na srečo – samo ljubezen. Poiskati moramo ljubezen tam, kjer je še nismo našli.«